Written by

Šta nam donosi Motorola P40?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 151

Protekle sedmice su se pojavile prve fotografije i video od 360 stepeni koji prikazuju dolazeći smartfon Motorola Moto P40 telefon, a sada su na internetu mogu pročitati i specifikacije novog modela.

Telefon će posjedovati novi Qualcomm Snapdragon 675 čipset, baziran na 11nm arhitekturi uz novi CPU. Čipset će biti uparen sa 6GB RAM-a i 64GB/128GB skladišnog prostora u zavisnosti od verzije. Inače, model P40 će imati 6.2-inčni HD+ IPS displej, u okviru koga će se nalaziti notch u gornjem lijevom uglu, gdje će biti smještena 12MP f/1.8 selfi kamera.

Ipak, glavno oružje nove Motorole je glavna kamera od čak 48MP sa otvorom blende f/1.75 i AI mogućnostima. Zadnji panel uređaja je izrađen od stakla, a prvi renderi su pokazali da će telefon pratiti drugačiji dizajn u odnosu na prethodnika (P30).

Motorola P40 će imati podršku za NFC, Android 9.0 Pie softver, kao i bateriju kapaciteta od 4132mAh. Tu je i standardni priključak za slušalice od 3,5mm i USB Type-C port.

Kao dio Android One programa, telefon bi trebalo da prati stope Motorola One i One Power modela te se očekuje da se pojavi na globalnom tržištu.