Written by

Šta nam donosi novi LG G7?

moj android| Views: 86

lg

Kompanija LG, u skorije vrijeme planira lansiranje najnovijeg modela telefona, a mi vam donosimo šta je sve poznato o ovom telefonu i čime LG planira da izazove konkurenciju.

Prema prvim informacijama, izgleda da se nasljednik G6 modela, neće zvati G7, jer kompanija do kraja polovine ove godina planira obustaviti proizvodnju G serije da bi napravila mjesto za sasvim novu seriju. Priča se da kompanija razmatra dvocifrenu oznaku za ime novog modela jer ne žele da korisnici pomisle kako su njihovi modeli zastarjeli u odnosu na Huawei, Samsung ili iPhone telefone. Iz drugih izvora stižu pak informacije da bi model mogao nositi naziv LG G7 ThinQ, što bi bila prilično ekstremna promjena za ovu kompaniju, ali i dobra prilika za rebrendiranje glavne serije. Prema nekim naznakama, zvanično lansiranje trebalo bi da se desi u maju ili junu ove godine.

Kad su u pitanju specifikacije ima zaista mnogo tračeva, prema nekim informacijama displej bi trebalo da bude veličine šest inča, još uvijek nema informacija o rezoluciji, ali očekuje se QHD+ i LCD ekran umjesto OLED, a sve to zbg uštede jer su LCD mnogo jeftiniji za proizvodnju. Postoje i nagađanja koja kažu da će postojati dvije opcije ovog telefona jedna će imati OLED, a druga LCD ekran. Kad je u pitanju čipset, pretpostavlja se da će to biti Snapdragon 845, baš kao kod Samsung Galaxy S9 telefona, a kad je u pitanju memorija priča se da će imati 4GB RAM-a i 64 GB interne memorije.

Što se tiče kamere, pretpostavlja se da će biti dualna sa senzorima od 16 megapiksela, a šupka se da bi model mogao biti unaprijeđen AI tehnologijom u obliku dugmeta koje bi trebalo biti postavljeno pored tipki za zvuk. Još je poznato da će telefon imati i senzor za otiske prstiju kao i skener zjenice oka.

S obzirom na to da je 5G mreža sve više rasprostranjena očekuje se da će ovaj model pdržavati upravo 5G.