Written by

Šta nam HTC donosi u Novoj godini?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 135

Nakon godina i godina borbe sa tržištem izgleda da se kompanija HTC polako, ali sigurno vraća na staze stare slave, a u 2019. godini trebalo bi da naprave neke nove pomake.  Prethodna godina za njih nije bila pretjerano uspješna iako su obilježili 20 godina od lansiranja prvog Android telefona pod HTC imenom.

Kompanija je prethodne godina bila u nekoj prelaznoj fazi za koju se pretpostavja da je iza njih te da bi u Novu goinu trebalo da uđu sa novim planovima i sjanim idejama za napredak. Kako se navodi iz izvora bliskih kompaniji 2019. godina trebalo bi da bude godina investicija u virtuelnu stvarnost kao i IoT koncept koji postaje sve popularniji u cijelom svijetu. 

HTC planira značajna ulaganja kako u sektor VR tehnologije tako i u pametne telefone od kojih nema namjeru odustati. 

Kad su u pitanju telefoni, neke glasine kažu da bi se među brojnim modelima mogao naći visokobudžetni model koji bi trebalo da bude lansiran u isto vrijeme kad i Samsung Galaxy S10, a posvetiće se i onim nešto povoljnijim telefonima poput Desire 12s koji je lansiran prošlog mjeseca. 

Sve ovo su moguće opcije, jer kompanija strategiju za ovu godinu drži u dubokoj tajnosti što je još jedna od indicija da se sprema nešto zaista veliko.