Written by

Šta nam pored četiri kamere donosi novi Samsung A9?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 233

Kompanija LG je nedavno lansirala novi modal telefona sa trostrukom kamerom, a Samsung je upravo objavio kako će njihov najnoviji model A klase imati čak četiri kamere, a to je objavljeno na predstavljanju u Kuala Lumpuru. 

Baš kao i modeli iz ostalih serija i ovaj ima Super AMOLED displej od 6,3 inča rezolucije 2220×1080. Ispod „haube“ telefona nalazi se Qulacomm Snapdragon 660 octa-core procesor, kad je u pitanju memorija trebalo bi da ima dvije opcije od 6 i 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije. Svi oni kojima ni ovo nije dovoljno će moći da nadograde memoriju do 512 GB putem microSD kartice.

I na samom kraju tu su te famozne četiri kamere o kojima svi pričaju.  Primarna kamera ima 24 megapiksela i ƒ/1.7 senzor. Ima i čirokougaoni senzor od 8 megapiksela koji je sjajan za fotografisanje panorama ii grupne fotografije i pokriva 120° polja. Ako pak želite da zumirate tu je telefoto objektiv od 10 megapiksela i dvostruki optički zum. Posljednja kamera ima 5 megapiksela i ona je zadužena za dubinu fotografije.

Selfi kamera ima 24 megapiksela i ƒ /2.2 senzor.