Written by

Šta nas očekuje na ovogodišnjoj Google I/O konferenciji?

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 283

Omiljeni događaj Android programera i Google fanova samo što nije počeo. Google I/O konferencija održaće se od 7. do 9. maja u Kaliforniji, a očekujemo mnogo informacija o Android Q, AI, AR/VR, ogromnom svijetu aplikacija, ali i o novim Pixel uređajima.

Šta očekivati od Google I/O 2019 konferencije?

Google je nedavno objavio teaser vezan za novi Marvelov film Osvetnici: Kraj igre. Korisnici širom svijeta su u nedoumici šta zapravo predstavlja ovaj video. Postoji više tumačenja, a neka od njih su da je riječ o najavi novog Android tableta iz porodice Pixel koji zamjenjuje Pixel C, ili čak novog Pixelbook-u sa Chrome OS-om. Možda je najuvjerljivija ideja da su u pitanju dva nova pametna telefona – Pixel 3a i 3a XL.

Veliki Q

Svakako možemo očekivati da će programeri razgovarati o novom operativnom sistemu. Tačnije, mogli bismo vidjeti i prvi developer izvještaj koji bi nam otkrio sve nove mogućnosti koje Q nudi.

Već je najavljeno da će se govoriti o vještačkoj inteligenciji, s obzirom da Google intenzivno ulaže u tu oblast. Na zvaničnom sajtu posvećenom događaju predstavljen je i kompetan program svega što će se događati tokom ovogodišnje Google I/O konferencije. Sve ćete moći pratiti i putem posebne aplikacije koja je već dostupna za preuzimanje.

Među najzanimljivijim segmentima programa jesu paneli posvećeni novom servisu za streaming igara Google Stadia i Linux na Chrome OS-u.

Tri dana naredne sedmice definitivno će biti u znaku tehnologije, a ne sumnjamo da je Google i ovog puta pripremio neko veliko iznenađenje.