ifa 2019

Written by

Šta nas sve očekuje na IFA 2019?

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 195

Ovogodišnje izdanje IFA sajma u Berlinu zvanično počinje u petak 6. i trajaće do 11. septembra, ali su detalji u vezi sa nekim od najznačajnijih premijera ove godine već poznati.

Sajam u Berlinu svake godine okuplja najpoznatijie proizvođače hardvera, softvera, mobilne telefonije, TV i audio sistema, različitih vrsta kućne tehnike i svih mogućih pametnih uređaja.

Huawei Kirin 990

Huawei će na sajmu Berlinu predstaviti Kirin 990, novi čipste koji će imati integrisani 5G modem. Kirin 990 biti napravljen na 7nm tehnologiji, a to će uz Samsungov čipset predstavljen prije nekoliko dana biti i prvi 5G čip koji će se naći na tržištu. Novi Kirin svoje mjesto će naći u Mate 30 seriji koji će Huawei premijerno prikazati u Minhenu 19. septembra.

Samsung

Samsung je IFA 2019 sajam iskoristio kako bi obiljležio 50 godina poslovanja i tom prilikom predstavio nove proizvode i tehnologije, kao i planove za budućnost. Između ostalog, QLED 8K tehnologija je dodatno unaprijeđena uvođenjem nove linije QLED 8K televizora, dok je lansiranjem novih pametnih telefona, Galaxy A90 5G proširena ponuda 5G uređaja. Kompanija je potvrdila da 18. septembra stiže dugo očekivani savitljivi Galaxy Fold koji će biti dostupan na određenim EU tržištima, dok će nakon toga uslijediti i zvanična globalana prodaja.

LG

LG je na IFA sajmu predstavio viziju budućnosti zasnovanu na vještačkoj inteligenciji  U centru diskusije s kojom je  LG počeo sajamski nastup bila je uloga LG brenda za inteligentne uređaje LG ThinQ, kao i Wi-Fi i IoT uređaje. Posjetioci LG štanda u Hali 18 na sajmu Messe Berlin imaće priliku da vide najnapredniju potrošačku elektoronike u okviru brenda LG ThinQ Home, koji je osmišlje kao spoj inteligentnih i povezanih uređaja i rješenja koji donose budućnost u domu i van njega.

Sony

Sony je prije početka sajma održao prezentaciju na kojoj je predstavio telefon Xperia 5. Ovaj telefon stiže sa 6.1-inčnim OLED displejom i dugačkim 21:9 CinemaWide ekranom, što ga čini sličnim verzijom Xperia 1 premijum modela. Xperia 5 posjeduje Snapdragon 855 čipset, dok su kamere na poleđini identične onima na modelu Xperia (12MP glavna + 12MP ultraširoka + 12MP telefoto). Ekran ima Full HD+  rezoluciju (2520 x 1080p), dok je baterija Xperia 5 telefona kapaciteta 3140mAh, te podržava brzo Power Delivery punjenje od 18W.

Alcatel i TCL

Alcatel je predstavio je na IFA sajmu svoju novu seriju mobilnih uređaja koji obuhvataju Alcatel 3X i Alcatel 1V pametne telefone, Alcatel Smart Tab 7 tablet. Kompanija TCL Communication, koja je vlasnik Alcatel brenda, tokom IFA sajma je najavila svoj svoj prvi smart telefon pod nazivom TCL PLEX.

Acer i Asus

Acer će predstaviti novi model gejming laptopa pod nazivom Predator Triton 500 za koji je najzanimljivije da ima ekran sa osvježavanjem od čak 300Hz. Iz Asusa stiže novi pametni sat, Vivowatch SP koji ima ne samo brojne napredne funkcije već i bateriju sa trajanjem od 14 dana između dva punjenja. Takođe, najavljeni su i novi laptopovi iz ROG serije.

Pratite m:blog jer više detalja o novostima najvećih svjetskih izlagača sa IFA sajma donosimo u narednih nekoliko dana.