Written by

Šta se šuška o novom Samsung-u?

moj android| Views: 136

samsung-s8

O nadolazećem Samsung Galaxy-ju S8 pisali smo već u nekoliko navrata, a kao što to većina korisnika ovog brenda zna, novi flegšip će svoju zvaničnu premijeru imati krajem marta. Kako se približava njegova premijera sve je više glasina o njegovim specifikacijama i konačnom izgledu.

Nedavno su procurjele fotografije za koje mnogi vjeruju da su autentične, na kojima se vidi da novi Galaxy dizajnerski ne odstupa mnogo od još uvijek aktuelnog S7. Ono što je vidiljivo, a trend je i kod drugih uređaja, da će senzor otiska prsta biti pozicioniran sa prednje strane, a “Home” taster po prvi put izostati sa Galaxy S serije.

Kada je riječ o specifikacijama uređaja spominje se ekran dijagonale od 5.8 inča, dok bi veća verzija (S8 Plus) imala displej od čak 6.2 inča. Oba ekrana su zakrivljena, kao što je to do sada bio slučaj sa “edge” modelom. Samsung nastavlja sa ugradnjom svog Super AMOLED displeja, koji će imati QHD rezoluciju.

Ispod haube 8. generacije popularnog smarfona nalaziće se najmoćniji čip na svijetu, Snapdragon 835, dok bi po običaju jedan model zadržao Exynos čipset. Telefon će pokretati minimalo 4 GB RAM-a, dok će interna memorija iznositi 64 GB, uz mogućnost proširenja microSD karicama.

Glavna kamera će poput prethodnika imati rezoluciju od 12, a prednja 8 megapiksela. Kapacitet baterije iznosiće između 3.000 i 3.500 mAh. Novi Samsung će posjedovati i IRIS skener oka, digitalni asistent sa vještačkom inteligencijom, a ekran će zadržati “Force Touch” tehologiju, te će biti osjetljiv na pritisak.