Šta sve donosi Huawei Mate 10

hwmate

Do službenog predstavljanja Huawei Mate 10 ostalo je tek nekoliko dana, sve je više informacija o tome šta će sve ponuditi korisnicima, a među glavnim karakteristikama navode se veliki ekran i superbrzi procesor. Kompanija Huawei ovaj top model predstaviće 16. oktobra u Minhenu, ali i druge, možda čak i četiri verzije, kao što su Mini ili Lite, te Huawei Mate 10 Pro.

Osnovni model Huawei Mate 10 imaće ekran od 6,2 inča u omjeru 18:9, s trendovskim, tj. vrlo tankim rubovima kućišta. Očekivana rezolucija za ovaj ekran je 2160x1080p, a pretpostavlja se da će takvu rezoluciju imati i Pro model.

Odavno je poznato da će Mate 10 imati dvije kamere na zadnjoj strani sa Leica optikom i to od 20 i 23 megapiksela. Baterija kapaciteta 4,000 mAh sigurno neće odmoći proboju Mate 10 na vrh svjetskog tržišta.

Mate 10 seriju pokretaće Huawei Kirini 970 čipset za koji ova kompanija obećava da će vještačku inteligenciju podići na viši nivo. Upravo zbog toga se Mate 10 najavljuje kao “an intelligent machine”. Huawei Mate 10 Pro imaće dizajn poleđine u dva tona boja, a tu će se osim dve Leica kamere, nalaziti i senzor otiska prsta.

Hoće li kompanije Huawei uspjeti da sa Mate 10 nadmaši Apple-ov iPhone 8, kako su i najavili, ostaje da se vidi nakon promocije novih modela u ponedjeljak.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se