Written by

Šta sve još možete uz Mtel IPTV

m:tel info, m:vijesti| Views: 650

Teme iz struke od zaposlenih u kompaniji m:tel

 

Piše: Irena Mikać, šef Službe za upravljanje sadržajem

Kako bismo svojim korisnicima učinili lakšim i ljepšim vrijeme koje provode u svojim domovima, a zbog novonastale situacije u vezi sa virusom korona, u okviru Mtel IPTV usluge otvorili smo niz kanala, videoteka, ali uključili i nove sadržaje. Šta vam je sve dostupno, pročitajte u nastavku teksta.

U vrijeme kada je većina stvari koje uobičajeno radimo u našim životima drugačija zbog pandemije virusa korona, i većina kanala i televizijskog programa uopšte je prilagođena upravo novonastaloj situaciji. Programska šema javnih emitera u BiH je najbolji dokaz tome, jer su u svoje programske šeme, pored velikog broja emisija na temu virusa korona, uključili i emitovanje nastave na daljinu. To isto su učinile i televizije javnih emitera iz okruženja i svijeta, a koji se reemituju u okiru Mtel IPTV i m:SAT usluga.

Poštujući sve preporuke nadležnih institucija, Mtel želi svojim korisnicima da olakša i uljepša boravak kod kuće, uz dodatne sadržaje televizijskog programa i videoteka u okviru Mtel IPTV i m:SAT usluga.

Novi kanali

Zadovoljstvo naših dragih korisnika kvalitetom sadržaja koji se nude u okviru Mtel iPTV i m:SAT usluga, potvrda je da se trud i rad nas koji radimo na obezbjeđivanju prava na distribuciju kanala i kreiranju ponude kanala, zaista isplati. Taj proces je u ovim neobičnim danima kada naši korisnici provode mnogo više vremena pred TV ekranima, intenziviran, pa smo od početka marta pažljivim odabirom kanala, u ponudu osnovnog paketa uključili šest novih kanala različitih po sadržaju – Balkan Trip, K1, Kazbuka, TV DR, Cinestar TV2 i Keno TV.

Ukoliko ih do sada niste zapazili među mnogobrojnim kanalima koje već imate u ponudi, preporučili bismo vam i izdvojili naročito kanale K1, Kazbuka i TV DR, koji se baziraju na vlastitoj vrhunskoj produkciji, proizvedenoj po najvišim standardima i pažljivo biranim premijernim sadržajima. Kratki opisi tih kanala su:

K1 – zabavna televizija koja u svom programu sadrži vrhunsku muziku, originalnu zabavu i emisije koje  mame osmijeh. Premijum zabavni i muzički program u toj produkciji pomjeraju standard proizvodnje programa.

TV Doktor – kanal koji se bavi zdravljem, te je destinacija na kojoj gledaoci mogu da saznaju sve o tradicionalnoj, ali i alternativnoj medicini, kao i o zdravom životu. Jezikom običnog čovjeka, ovo je program koji se bavi najaktuelnijim pitanjima u oblasti zdravlja.

Kazbuka – televizija posvećena djeci, njihovom vaspitanju i odrastanju. Kvizovi, emisije, igrani program proizveden u sopstvenoj produkciji, koji ima za cilj da edukuje. Na zanimljiv način, uz program Kazbuke, djeca uče i zabavljaju se uz dugometražne crtane filmove koji su sinhronizovani.

Ponuda kanala u okviru Mtel IPTV usluge je kreirana na način da zadovolji sve ukuse i kategorije naših korisnika, od onih najmlađih, pa sve do onih u zrelijim godinama. Tome u prilog govore i  223  tematski kategorisana kanala u okviru osnovnog paketa (dječiji, filmski, sportski, muzički…). Pored osnovnog paketa kanala koji je dostupan svim korisnicima, kreirani su i dodatni paketi sa više od 70 SD i HD kanala kanala u ponudi (Plus, Pink Plus, HBO SD i HD, Cinemax SD i HD, HBO Premum SD i HD, Filmbox, HD paket).

Pristup programu i posebnim sadržajima

Ovako koncipiranom ponudom kanala svaka kategorija korisnika ima mogućnost pristupa sadržajima koji su predmet njihovog interesovanja. Korisnicima je takođe omogućeno gledanje propuštenog sadržaja, snimanje sadržaja, gledanje sadržaja na telefonu, tabletu, laptopu, određen broj aplikacija (FB, Twitter, vijesti, Dječija TV, sportski rezultati, YouTube, vrijeme…).

Videoteke

Pored linearnih kanala, korisnicima je na raspolaganju i gledanje sadržaja na zahtjev u obliku jednokratnog iznajmljivanja sadržaja (IPTV videoteka) ili iznajmljivanja sadržaja na bazi mjesečne pretplate (SvoD usluga: HBO, Pickbox, Filmbox, Minimax, Superstar, Superstar Premijere).

Da bismo korisnicima uljepšali  i ove dane provedene u kući, a ujedno im i približili neke od kvalitetnih sadržaja koji nisu dio njihove ponude,  obezbijedili smo prava na distribuciju dodatnih paketa (Plus, PIN,; Filmbox i HD paket) i videoteke (Filmbox, Pickbox, Minimax, Superstar, Sueprstar Premijere), bez naknade do kraja aprila.

Zamračenje sadržaja

Jedna od tema, kada se radi o TV programu, tiče se i ‘zamračenja’. Stoga ćemo pojasniti situacije u kojima, na nekim kanalima, određeni sadržaj biva zamračen. Naime,  emiter kanala prilikom kupovine prava na emitovanje sadržaja koji će prikazivati, kupuje i pravo prikazivanja sadržaja na određenoj teritoriji. Ukoliko nije kupio prava za prikazivanje nekog sadržaja na određenoj teritoriji, konkretno za BiH, dužan je da o tome obavijesti distributera/operatera, jer je distributer/operater obavezan da takav sadržaj zamrači. Ova oblast je regulisana Pravilom za distribuciju audiovizuelnih medijskih usluga i medijskih usluga radija propisanim od strane  Regulatorne agencije za komunikacije  BiH.

Dakle, sva zamračenja  u okviru Mtel IPTV i DTH usluga se rade na zahtjev emitera televizijskog programa koja je Mtel, u skladu sa ugovorom koji je zaključio sa emiterom i gore pomenutim pravilom, dužan poštovati.

Očekujemo…

Na kraju, treba reći da će Mtel, pored  sadržaja koji su već dostupni u okviru kanala i videoteka, u narednom periodu svojim korisnicima omogućiti obilje novog i interesantnog sadržaja, iz kojeg bismo izdvojili uključenje novog informativnog kanala koji pokreće jedan od najjčitanijih internetskih portala Kurir TV, kao i uključenje novih filmskih/serijskih sadržaja u IPTV videoteku.

Na postojećim kanalima će se, takođe, pojaviti novi premijerni naslovi. Navešćemo neke od njih:

– HBO: Gospođa Amerika, Bekstvo,  Roditelji, Bolje stvari IV, Crni ponedeljak II, Plen;  

– FOX Life: 911 Y3 ,  Dve Devojke bez love Y5;

– 24 Kitchen – Džejmi: Kuvaj i ne brini, Martine poslastice iz rerne;

– Fox Crime: Smrt u raju Y9, Gospođica Fisher i kripta suza Y1, Roko Skijavone Y1, Zločinački umovi Y15;

– Discovery: Vrhunsko graditeljstvo, Istorija iz drugog ugla…

A, dok čekamo nove naslove, preporučujemo vam da pogledate bogate sadržaje zanimljivih kanala: English Club, Supestar TV, Klasik TV, DOX TV, Da Vinci Learning, Kitchen TV, Animal Planet, TV 1000, Viasat kanali…