Written by

Šta sve može Apple Watch Series 4

m:ovo m:ono| Views: 221

 

Kompanija Apple je ovog mjeseca predstavila tri nova modela iPhone-a, ali i najnoviji pametni sat po imenu Apple Watch Series 4 koji će vas na prvi pogled privući većim ekranom i električnim senzorom koji mjeri otkucaje srca, a tu je još mnoštvo sjajnih noviteta.

Apple pametni sat dolazi u dvije veličine od 40 i 44 milimetra te donosi za 30 odsto veći displej nego što je bio njegov prethodnik.  Tu je i redizajnirani, modularni interfejs sa više grafičkih detalja i informacija. Korisnici sada mogu pratiti berzu, otkucaje srca ili rezultate sportskih dešavanja. Kad je u pitanju boja tu je klasični aluminijumski završetak, te srebrna, zlatna i svemirsko siva.

Sat dolazi sa ugrađenom The Breath aplikacijom koja može biti od koristi svima koji redovno upražnjavaju meditaciju te će biti vaš vodič kroz disanje koje je najvažniji faktor kad je u pitanju meditacija ili joga.

Series 4 liči na svoje prethodnike kad je u pitanju dizajn s tim da je tu digitalna kruna zbog koje sat puno ljepše pristaje svakom zglobu.

Ispod poklopca nalazi se nova generacija Apple S4 sa 64-bitnim dual-core procesorom koji je uspješno dizajniran tako da bude dva puta brži. Uređaj ima bateriju koja će bez problema trajati cijeli dan kao i kod ranijih modela. Kad je operativni siistem u pitanju tu je WatchOS 5 koji dolazi sa raznim poboljšanjima, a ima mnoštvo promjena kad je u pitanju praćenje zdravlja.