Written by

Šta sve možemo očekivati od MWC 2019?

iza ugla, mobilni svijet| Views: 133

Mobile World Congress najveći je mobilni sajam, a njegovo naredno izdanje se približava. MWC 2019 počinje 25. i trajaće do 28. februara u Barseloni.

Ali šta možemo očekivati? Mnogo toga je već potvrđeno, ali postoji mnogo stvari koje ćemo vidjeti tek na sajmu, poput vrhunskih telefona Sony Xperia XZ4 ili LG G8.

Iako se očekivalo da će Samsung Galaxy S10 biti predstavljen na MWC 2019, kompanija je odlučila da svoje korisnike obraduje ranije, tako da će promocija biti održana 20. februara na posebnom događaju u San Francisku. Takođe, Samsung je potvrdio da će na istom događaju predstaviti i dugoočekivani sklopivi telefon.

Međutim, predstavljanje vodećih uređaja za ovu godinu nekoliko dana prije početka MWC-a ne znači da Samsung neće napraviti premijeru nekog uređaja i u Barseloni. Prema pisanju brojnih IT portala, Samsung bi ovaj događaj mogao iskoristiti za promociju Galaxy Wacth Active ili Galaxy Fit pametnih satova. Pretpostavka je da bi mogla biti lansirana i ažurirana verzija A-serije Samsungovih pametnih telefona.

Kada govorimo o Sony-ju, sada je već poznato da ova kompanija 25. februara predstavlja model XZ4 koji će imati trostruku zadnju kameru, 6.5-inčni ekran odnosa stranica 21:9. Iako se mnoge informacije čuvaju u tajnosti, procurila je ona o kameri s trostrukim objektivom što predstavlja veliki skok za Sony koji je do sada imao samo jednu zadnju kameru.

I kompanija LG će imati svoju premijeru na ovogodišenjem sajmu u Barseloni. Iako iz kompanije nije stigla potvrda o tome koji će telefon lansirati, pretpostavlja se da će model G8 imati promociju 24. februara. Tehnološki, riječ je o telefonu posljednje generacije koji će posjedovati bateriju od 4.000mAh, komoru za hlađenje i Snapdragon 855 čipset. Nezvanične informacije ukazuju da će LG G8 imati 4K LCD ekran koji će emitovati zvuk, što bi omogućilo ugradnju slušalica u ekran.