Šta sve znamo o novom iPhone-u 8?

iphone-8

Ostalo je oko tri mjeseca do predstavljanja novih iPhone modela, a to je za Apple velika stvar jer ove godine slave desetogodišnji jubilej, a najbolji model do sada će doći kao kruna dosadašnjeg uspjeha. Kao što je svima već dobro poznato, osim nasljednika dosadašnjih modela, Cook i ekipa već dugo pripremaju najjači model iPhonea, a po nekim informacijama nasljednik sedmice bi se trebao zvati iPhone 8 ili Pro i donijeće brojne novitete u odnosu na dosadašnje uređaje.

Prije nekoliko dana, na društvenim mrežama se pojavila fotografija koja prikazuje novi iPhone, a navodno je došla od radnika iz fabrike. Ako je podatak istinit, onda bi novi iPhone trebao doći sa ekranom koji zauzima cijeli prednji dio uređaja, osim gorenjeg dijela ekrane koji je predviđen za kameru i zvučnik. Ono o čemu se i ranije pričalo je home tipka koja će biti integrisana u ekran, zajedno sa senzorom za otisak prsta.

Na temelju dostupnih informacija, osim dizajna i novih opcija, ljubitelje uređaja sa logom najpopularnije jabuke na svijetu, najviše zanima koliko će uređaj koštati. Naime, spominju se cifre od oko hiljadu dolara ta telefon koji će biti kupljen u slobodnoj prodaji.

Navodno, veličina ekrana još uvijek nije poznata ali po svemu sudeći, rubovi će biti zaoblje, a ekran će zauzimati cijelu prednju površinu. Osim najjačeg procesora i najsnažnije grafike do sada, novi iPhone trebao bi imati i odlične kamere s podrškom za proširenu stvarnost, mogućnost bežičnog punjenja, prepoznavanje lica i druge opcije koje su u posljednje vrijeme donijele moderne tehnologije.

Prema dostupnim informacijama, proizvodnja novih modela iPhonea već je počela u tvornicama u Kini, a tržišni analitičari očekuju odličnu prodaju novih modela, te novo obaranje prodajnih rekorda.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se