Written by

Šta uraditi ako vaš mobilni telefon neće da se upali?

mobilni svijet, u žiži| Views: 547

Ukoliko se desi da se vaš Android telefon zamrzne, blokira ili neće da se upali, ne brinite, postoje brojni načini da ga ponovo bezbjedno vratite u život.

Uključite telefon u punjač

Iako zvuči suviše jednostavno postoji šansa da je telefon isključen ili je ostao bez baterije pa zato neće da se uključi. Zato je najbolje da provjerite da li je upaljen, pritisnite i držite Power dugme. Ako ga ne pokrenete, prvo ga ostavite na punjenju nekoliko minuta prije nego što isprobate bilo šta drugo.

Restartujte telefon

Ako telefon ne reaguje na dugme za uključivanje, ili dodire po ekranu, probajte da ga prisilno restartujete. Kod većine Android telefona to funkcionište da u isto vrijeme držati pritisnutim Power dugme i dugme za pojačavanje zvuka na telefonu 10 sekundi. Ukoliko ova kombinacija ne radi, probajte sa dugmetom za smanjivanje jačine zvuka.

Uradite fabrički restart

Ako izaberete ovu opciju, trebalo bi da znate da će ona obrisati sve podatke koje imate u telefonu. Ova operacija se razlikuje od telefona do telefona, ali kod većine Android telefona bi trebalo da držite dugmiće za pojačavanje i smanjivanje zvuka. (kod Samsung modela je potrebno držati i Home dugme). Pratite sve opcije kroz procese, a kada se završi, telefon će se restartovati i sva podešavanja će biti vraćena na fabrička.

Zamijenite bateriju ili punjač

Potrebno je da se uvjerite da li imate ispravnu bateriju ili punjač. To nije uvijek lako provjeriti, jer je ona integrisana sa uređajem, pa ćete se morati obratite servisu. Ali najprije potražite drugi punjač i probajte da upalite svoj uređaj.