Written by

Šta vas čeka u pametnom kupatilu kompanije Kohler?

m:ovo m:ono| Views: 170

kohler

Zamislite da možete postaviti i kontrolisati sve proizvode u kupatilu. Zvuči divno i nerealno, zar ne? No, taj san bi se ipak mogao ostvariti zahvaljujući kompaniji Kohler i njihovim pametnim kupatilima.

Aplikacija KOHLER Konnect podržava glasovne komande što znači da više nećete morati da pritisnete dugme. Sve što je potrebno jeste da kažete da li želite da se vaši uređaji uključe ili isključe. Kohler će u ponudi imati pametno ogledalo, kadu i toalet.

Ogledalo Verdera će imati podršku za Alexa-u, te veoma efikasna LED svijetla koja ćete glasom moći ugasiti, upaliti, pojačati, smanjiti ili ih podesiti za šminkanje. Tokom jutarnje toalete ovo ogledalo će vam omogućiti da slušate najnovije vijesti i muziku, kao i da provjerite vremensku prognozu i elektronsku poštu.

Kohler-ov DTV + pametni tuš-sistem pretvoriće vaša tuširanja u pravo uživanje tako što će se konektovati s aplikacijom KOHLER Konnect. Glasom ćete moći da podesite temperaturu i jačinu mlaza vode, slušate muziku, prilagodite svijetla i pustite ili zatvorite vodu. Pored toga moći ćete da podesite idealnu dubinu i temperaturu vaše pjenušave kupke. Komplet PerfectFill će automatski napuniti kadu prema vašim uputstvima. Sve što vi treba da kažete jeste: “Napravi mi kupku”.

I na samom kraju nekoliko riječi o Kohler-ovom pametnom toaletu Numi. Opremljen je svijetlima u boji, muzičkim funkcijama, zagrijanim sjedištem i grijačem nogu. Sve to možete da kontrolišete glasom ili pokretom putem aplikacije KOHLER Konnect. Zahvaljujući tehnologiji Touchless Flush moći ćete pustiti vodu preko senzora pokreta.