Written by

Šta znamo o Galaxy Note 9?

moj android| Views: 108

nout

Još četiri mjeseca je ostalo do lansiranja novog Samsung Galaxy Note 9 uređaja, a nove informacije i glasine stižu iz dana u dan, a mi smo izdvojili one svakako najbitnije.

Kad je u pitanju veličina nagađa se da će telefon biti nešto veći od Galaxy S9 i Galaxy S9 Plus modela koji su lansirani krajem marta. Priča se i o veoma moćnoj bateriji od čak 4000 mAh, a navodno bi mogao imati opciju HDR snimanja video zapisa što dosad nije bio slučaj kod Samsung uređaja.

Senzor za otiske prstiju unutar ekrana je nešto o čemu se još uvijek priča, ali prema posljednjim nagađanjima to je još uvijek „na dugom štapu“ i sve su prilike da ga neće ni biti.

Veličina AMOLED ekrana bi mogla biti zaista nevjerovatnih 6,4 inča, a tu su informacije da će raditi na Snapdragon 845 čipset te da ć imati sjajnih 6GB RAM-a i 129 GB memorije. Kad je u pitanju operativni sistem tu nema nikakve sumnje da će to biti Android Oreo 8.1.

Neki u glasinama idu toliko daleko da tvrde kako bi upravo Galaxy Note 9 mogao biti prvi savitljivi telefon iz Samsunga o kome se priča godinama, a nama ne preostaje ništa drugo nego da sačekamo ta četiri mjeseca i vidimo šta je od ovoga istina, a šta ne.