Written by

Stigla je Android P Beta verzija

moj android| Views: 377

Prošle sedmice je Dave Burke, jedan od glavnih inžinjera Androida objavio kako je finalna beta verzija Android P operativnog sistema konačno tu, a ono što je najuzbudljive u ovoj vijesti jeste činjenica da nakon beta verzije dolazi i zvanična.

U svom blog postu, Burke je ohrabrio sve programere da detaljno testiraju svoje aplikacije na posljednjoj beta verziji da bi se uvjerili kako su spremne za one koji će prvi preuzeti Android P u narednih nekoliko mjeseci. 

Prethodna beta verzija je predstavila neke nove funkcije u Androidu, a čini se da ova najnovija predstavlja postepeno ažuriranje prethodne verzije i uključuje svo ono što je neophodno za završetak testiranja da bi se zvanična verzija lansirala na vrijeme.

Sa svim API-jevima i sistemskim ponašanjima, u beta 4 verziji malo je vjerovatno da će doći do nekih drastičnih promjena između ove i zvanične verzije. S obzirom da je beta verzija puštena sada, pretpostavlja se da bi zvanična P verzija mogla biti dostupna u bilo kom trenutku posljednjeg kvartala ove godine.

Beta verzija dostupna je samo za Pixel uređaje.