Written by

Stiglo je 230 novih emotikona za 2019. godinu

mobilni svijet, u žiži| Views: 128

Lista novih emotikona koja broji 230 članova, odobrenih od strane Unicode Censortium-a, konačno je ugledala svjetlost dana.

Nema sumnje da sve ljubitelje kucane riječi raduju nove sličice dodane u arhivu emotikona. Pored dugoočekivanih, poput flaminga, vidre, ljenjivca, prikaza indijske narodnje nošnje poznate pod imenom sari, po prvi put je tastaturi dostupno i bijelo srce, koje zajedno s već dostupnim, čini potpunu paletu boja.

Emotikoni su imali šest značajnih ažuriranja od 2014. godine od kojih je prvo bilo u znaku voća, zatim su dodate različite nijanse boje kože za sličice ljudi u 2015. godini. Godinu kasnije, kolekcija grafičkih prikaza ljudskih lica bila je dostupna i u muškom, ali i u ženskom rodu podjednako, a od 2018. godine i kosa različitih boja je dodana u arhivu.

Nova godina je donijela veći spektar ikonica koje mogu predstavljati ljude svih vrsta, oblika i boja uključujući i osobe sa invaliditetom. Svoje mjesto na listi noviteta su osigurali kvadrati i krugovi u narandžastoj, žutoj, zelenoj, ljubičastoj i smeđoj boji.

Izgled, bar onaj okvirni, za svaki od emotikona je spreman, a finalna verzija dizajna će biti dostupna nakon implementacije novih grafičkih podataka u najpoznatije platforme za razmjenu poruka, a kako je najavljeno to će se desiti tokom marta.