Written by

Stiže 16-inčni MacBook Pro sa „edge to edge“ ekranom

iza ugla, mobilni svijet| Views: 209

Od početka ove godine uveliko se priča i nagađa šta bi to Apple novo mogao ponuditi u ovoj godini, a analitičar Ming-Chi Kuo dao je novi uvid u ono na čemu Apple vrijedno radi. On tvrdi da će pažnju javnosti posebno privući MacBook Pro, novi modela čiji monitor bi trebalo da ima 16 ili 16,5 inča.

Dizajn MacBook Pro računara kakav nam je danas poznat, prvi put je predstavljen 2016. godine kada je Apple predstavio Touch Bar te zamijenio konektore sa USB-C utičnicama.  Kuo tvrdi da će se ove godine desiti revizija ovih stvari pored nekih drugih, novih dodataka.

Ipak, pored svega navedenog najznačajnije tvrdnje za novi MacBook su sigurno to da će ekran biti velične 16 ili 16,5 inča te da će dizajn biti u potpunosti nov jer bi ekran trebalo da ide od ivice do ivice. Kuo tvrdi da se Apple ove godine vraća i na tržište ekrana sa monitorom od 31,6 inča. Ovaj ekran, navodno, ima pozadinsko osvjetljenje slično Mini LED dizajnu što u daje odličan kvalitet slike.

Kuo navodi i da će Apple lanirati MacBook Pro sa komponentama koje se veoma lako mogu nadograditi, te da će se na njega moći nadograditi 325 GB RAM-a.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da se strpimo i da vidimo šta nam to Apple novo sprema.