Written by

Stiže Call of Duty 2019

m:mix, m:ovo m:ono| Views: 116

Novi, dugo očekivani naslov iz kultne franšize Call of Duty stiže 25. oktobra i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One.

Infinity Ward-ov reboot Modern Warfare izdaje Activision i smješta igrače u moderni sukob te napetost koja u svakom momentu može odlučivati o poretku globalnih sila. Sve se dešava u nekim od najpoznatijih evropskih gradova, ali i na Bliskom istoku. “Moderni ratnici” će moći da odmjere snage kao pripadnici različitih međunarodnih specijalnih jedinica, ali i grupa boraca za slobodu, dok će se s druge strane naći i, recimo, terorističke grupe.

Da je itekako smješten u moderni svijet, potvrđuju i pravila borbe koja poprilično izlaze iz okvira jasno koncipiranih i striktnih. Sve izgleda kao u nekoj “sivoj zoni”, a poveznica sa savremenim svijetom je i to što se oslanja na naslovne strane današnjih štampanih izdanja.

Iako sa poznatim likovima, poput Captain Price-a, doduše sa određenim izmjenama, poput glasa koji mu je posuđen, ovo je, ipak, potpuno novi Modern Warfare, pa ćete jedan dio igrati kao mlada “revolucionarka”. Da je u pitanju nastavak vjerovatno će podsjetiti povratak iskustva jednog igrača, dok je u prošlost poslan klasični sistem “sezonske propusnice”.

Od novina tu je i cross-platform, pa će PC, PlayStation 4 i Xbox One igrači moći igrati zajedno, što znači da ćete, osim pojedinačne igre i multiplayer modova, sa drugim igračima moći da osmišljavate strategije. Takođe, tu je i potpuno novi endžin igre koji doprinosi izuzetno fotorealističnom iskustvu, kao i neki besplatni sadržaji koji će biti dostupni svim igračima, poput, recimo, više mapa.