Stiže EMUI 11 vizuelno unaprijeđen

Written by

Stiže EMUI 11 vizuelno unaprijeđen

mobilni svijet, u žiži| Views: 66

Kompanija Huawei je predstavila vizualno unaprijeđen EMUI 11, koji nije zasnovan na operativnom sistemu Android 11, ali donosi poboljšanja u svoje korisničko okruženje.

Ta poboljšanja se odnose na grafiku i animacije, kao i otpimizacije ispod haube. Tu je i unapređena mogućnost ispravljanja grešaka, ali se jedna od najvećih promjena odnosi na poboljšanja Multi-Window i Split-Screen opcija. Sada je obje moguće pokrenuti iz svake aplikacije i sa svakog ekrana.

Always-on ekran je takođe dobio nekoliko novih mogućnosti prilagođavanja. Postoje novi stilovi, pa čak i animirani stalni prikazi. Izbor fotografije iz vaše galerije je takođe opcija, a sistem će je pretvoriti u odgovarajuću paletu boja.

Multi-Screen Collaboration 3.0 sada je dio EMUI 11 i omogućava korisniku da istovremeno kontroliše do tri Android aplikacije na PC računaru kada sinhronizujete telefon sa MateBook-om.

Unapređenje se odnosi na brojne sitne dodatke, a ovo su neki od njih:

– bolje korisničko iskustvo uz živopisne, dinamične vizuelne elemente za Always On Display (AOD),

Multi-Window omogućava lakše kontrolisanje plutajućih prozora te njegovo premještanje na željeno mjesto, a možete ga i umanjite na plutajući oblačić radi lakšeg pristupa,

notepad sada podržava istovremeno uređivanje bilješki sa više Huawei uređaja – možete, recimo, da ubacite fotografiju sa telefona u bilješku koja se uređuje na tabletu,

– sada možete brzo identifikovati i izvući tekst iz fotografija ili dokumenata, urediti tekst, a zatim ga izvesti i dijeliti.

EMUI 11 će od sada biti instaliran na svim novim Huawei telefonima, dok će konačna verzija uskoro stići na P40 i Mate 30 seriju.