Written by

Stiže uređaj za uživanje u muzici tokom fitnesa

m:ovo m:ono| Views: 173

160523161614-pebble-core-780x439

Poznata američka kompanija Pebble je krajem maja mjeseca najavila novi uređaj koji će zasjeniti dosadašnje pametne satove, ali djelimično i zamijeniti upotrebu smartphone-a.

Poznato je da se tehnološki velikani utrkuju u kreiranju što jednostavnijih i praktičnijih gadget-a koji će biti multifunkcionalni, bez zauzimanja mnogo ličnog prostora. Stoga, veličina uređaja je sve manja, a praktičnost i efektivnost veća nego ikada. Ovim opisima odgovara i pomenuti proizvod, koji je nazvan the Core. Ovaj dodatak je kreiran isključivo u svrhe slušanja muzike, kao i mjerenja pređene kilometraže i brzine kretanja. Dakle, idealan proizvod za rekreativce kojima je potreban jedan pametni prijatelj ovog tipa.

pebble_core-1-648x244

Jednostavno se pričvršćuje za odjeću i posjeduje ugrađen sistem za GPS, tako da možete pratiti svoju putanju i intenzitet kretanja. Ljubitelji muzike će se takođe obradovati činjenicom da The Core posjeduje čak 4GB memorije, što će biti dovoljno za 500 do 1000 omiljenih numera koje možete pohraniti u ovom malo pakovanje.

Ovaj pametni dodatak posjeduje osnovne funkcije pametnog telefona kada ste u nešto opuštenijoj atmosferi, vježbate, šetate, ili jednostavno uživate u muzici. Osim ovih funkcija, posjeduje i mogućnost bežičnog punjenja i konekcije na mrežu od 3G, tako da ćete biti u prilici uz pomoć ugrađenih aplikacija da pošaljete poruku po potrebi.

Međutim, kao i drugi The Core takođe ima nedostataka. Tako, ne posjeduje mjerač otkucaja srca, što je većini korisnika izuzetno bitan podatak, a iznenađujuće ne posjeduje ni sat, kako biste bili u toku sa stvarnim vremenom.

Bilo kako bilo, praktičnost ovog dodatka je nezanemarljiva i poslužiće svima onima koji žele u potpunosti i bez smetnje da uživaju u svom ličnom vremenu i ugođaju.