pozivnice za whatsapp

Written by

Stiže WhatsApp Calling – pazite se lažnih pozivnica

moj android| Views: 51

pozivnice za whatsapp

Premda postoji mnogo drugih popularnih I raširenih servisa za chat, mnogi korisnici žele baš aplikaciju WhatsApp za kojom je zavladalo svojevrsno ludilo, jer je nedavno ovaj servis počeo testirati pozive preko interneta. Pojavile su se i svojevrsne pozivnice (invites), što znači da će se pozivi uvoditi postepeno. Ako vam Skype, Hangouts, Viber ili bilo koji drugi iz mase VoIP servisa nisu dovoljno atraktivni, čekajte da vas neko od vaših WhatsApp kontakata nazove.

Sistem funkcioniše tako da ukoliko želite koristiti VoIP pozive, najprije vas mora nazvati neko kome su oni već omogućeni.

WhatsApp selektivno poziva slučajno izabrane korisnike, i to one koji imaju najnoviju verziju ove aplikacije koja podržava pozive, kako bi isprobali novu opciju. WhatsApp prati kvalitet poziva, enkripciju, bezbjednost, kao i brzinu prenosa podataka, prije nego ovu opciju omogući svim korisnicima.

whatsup pozivnice

Naravno, ovo ne treba zamijeniti sa postojećom mogućnošću upućivanja poziva putem operatera, a potrebno je pripaziti i na malware koji kruži WhatsApp-om. Ukoliko dobijete poruku: “Hey, I’m inviting you to try WhatsApp Free Voice Calling feature, click here to activate now”, ne prihvatajte je, jer se ne radi o stvarnoj pozivnici. Ovu poruku možete dobiti od prijatelja, pa budite veoma oprezni.

U lažnoj pozivnici se tvrdi da korisnik može aktivirati opciju WhatsApp Calling slanjem ovakvih pozivnica na deset brojeva svojih prijatelja. Kada to učini, dugme “Continue” postaje aktivno i klik na njega navodno će uključiti ovu opciju.

Naime, WhatsApp ove pozivnice pušta povremeno pa ih ponovo zatvori, vjerojatno zbog testiranja i prilagođavanja, a kada će konačno stići za sve korisnike, za sada je teško reći.