Forward_konferencija_mtel_blog

Written by

Strateško opredjeljenje i značaj digitalne transformacije tema prvog dana konferencije „Forward“

m:tel info, m:vijesti| Views: 1008

Prvi dan konferencije „Forward“ posvećene digitalnoj transformaciji obilježile su panel diskusije o značaju i strategiji digitalne tranformacije i jačanju svijesti o potrebi uvođenja digitalnih tehnologija.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je jedan od strateških razvojnih ciljeva u Srpskoj upravo digitalna transformacija.

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, koji je učestvovao u diskusiji, naglasio je da Republika Srpska aktivno radi na digitalnoj transformaciji.

Na jednoj od panel diskusija učestvovao je i Miodrag Vojinović izvršni direktor za tehniku kompanije m:tel koji je rekao da je strategija ove kompanije dalji razvoj optičke mreže koja će u velikoj mjeri uticati na digitalizaciji društva a istakao je i da je prepoznata važnost i uloga novih tehnologija.

Konferencija „Forward“ održava se u organizaciji Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS i Inovacionog centra Banjaluka, uz podršku kompanije m:tel.

Drugi dan konferencije predviđen je za teme Smart rješenja koje koriste lokalne uprave, kompanije i građani a jedan od učesnika će biti iz kompanije m:tel.