Written by

Studenti Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka u posjeti kompaniji m:tel

m:vijesti, prijateljstva| Views: 609

U sklopu saradnje između kompanije m:tel i Elektrotehničkog fakulteta Banjaluka, studenti pomenutog fakulteta su 18. januara ove godine posjetili kompaniju m:tel. Predvođeni doc.dr Mitrom Simićem sa Elektotehničkog fakulteta, studenti prve i druge godine fakulteta prisustvovali su zanimljivom predavanju u prostorijama kompanije. U cilju da se mladi ljudi podstaknu u svom obrazovanju i profesionalnim razvoju, studentima je predstavljen savremen način poslovanja i sve oblasti vezane za telekomunikacije i moderne tehnologije.

Pored opšteg uvoda o kompaniji i okruženju u kojem rade inženjeri elektrotehnike, studenti su imali priliku da čuju i predavanje – IoT servisi bazirani na LoRa LPWAN tehnologiji, odnosno predstavljeno im je kako se korištenjem digitalne tehnologije unapređuje kvalitet života i društva u cjelini.

Takođe, studenti su imali priliku da bliže upoznaju kompaniju m:tel, saznaju kompanijske korporativne vrijednosti, misiju i viziju i da zaključe zašto je m:tel pravo mjesto za njihov budući profesionalni i životni razvoj.

Ova posjeta je svakako imala za cilj i jasno prenošenje poruke da im kompanija m:tel stoji na raspolaganju u svakom dijelu njihovog profesionalnog razvoja i interesovanja, putem stipendija, prakse, te na kraju i eventualnog zaposlenja.

Predavači su bili Aleksandar Veselinović, Lejla Hujdur, Saša Salapura i Jelena Vojinović.

Aktivnosti promovisanja kompanije m:tel studentima elektrotehničkih fakulteta nastaviće se i tokom čitave školske godine.