Written by

Super Mario Kart stiže na pametne telefone

m:apps, preporučujemo| Views: 302

Nintendo nije zaboravljen, a dokaz za to je najpoznatija igrica koja stiže na pametne telefone.

 Uz igrice poput Kingdom Hearts 3, dugo očekivane Animal Crossing, ali i The Last Of Us Part 2, lako je zaboraviti da su one rezervisane za mobilne telefone podjednako facinantne.

Uprkos tome, Nintendo i pored napora koje ulaže u bogaćenje Switch biblioteke igrica, iste ulaže kako bi najpoznatija igrica bila dostupna svima. Donijeti igricu ovog tipa na mobilne telefone je obično loša ideja kada se u obzir uzmu veličine ekrana ili deinstalacije nastale zbog nemogućnosti pokretanja igre nakon nekoliko pokušaja.

Ali Nintendo nije amater u ovoj oblasti i uspjeh koji je postigao sa Animal Crossing Mobile i Super Mario Run-om dovoljno govori o sposobnosti kompanije da plasira i zanimaciju ovakvog tipa u svijet mobilnih telefona. U odbrani ove teze ne odmaže ni činjenica da su zahvaljući aplikacijama na Android i iOS uređajima u prethodnoj godini ostvarili prihod od oko 345 miliona dolara i samim tim dokazali da postoji tržište za smartphone igrice.

Ranije je najavljeno da Mario Kart Tour dolazi u 2019. godini, što znači da će vrlo brzo ugledati svjetlost dana. Ne preostaje nam ništa drugo nego da se nadamo informacijama na jednoj od narednih Nintendo Direct objava.