dobro djelo

Written by

Svako dobro djelo je veliko djelo!

prijateljstva| Views: 89

dobro djelo

Kompanija m:tel je u decembru 2014. godine pokrenula veliku društveno odgovornu akciju pod nazivom Dobro djelo, koja će trajati tokom cijele godine, tačnije do polovine decembra 2015. godine. Ovaj projekat omogućava pojedincima da malim stvarima i dobrim djelima učine nešto za svoje najbliže, ali i za mališane iz svoje opštine, jer će opštini sa najviše prijavljenih dobrih djela kompanija m:tel na kraju akcije pokloniti dječije igralište.

Građani širom Bosne i Hercegovine su do sad prijavili nekolicinu dobrih djela, a akciji se pridružuju i opštine pozivajući svoje sugrađane da prijave svoja dobra djela kako bi baš u njihovom mjestu bilo izgrađeno novo igralište.

Pristigli primjeri dobrih djela pojedinaca, kolektiva, ali i kompanija, nam pokazuju kako ponekad mali gest može nekom mnogo značiti i kako je svako dobro djelo veliko djelo, te da je svako podjednako važno. Na sajtu www.dobrodjelo.com već su prijavljena mnoga dobra djela, poput primjera radnog kolektiva iz Banjaluke koji je prikupio garderobu i namirnice za porodicu iz Zvornika kojoj je pomoć neophodna, ili primjer troje studenata iz Banjaluke koji su darovali krv.

Građanka iz Doboja je svojim primjerom pokazala kako je ponekad jednostavno nekom uljepšati praznike.

“Imam troje djece i svake godine dobijemo tri paketića od Deda Mraza (iz firme u kojoj radim). Dvoje djece je maleno i nisu svjesni značenja paketića, pa smo jedan proslijedili siromašnom dječaku koji živi u našoj zgradi. On živi samo sa majkom koja je nezaposlena i vjerovatno nije dobio neki drugi paketić. Nadam se da smo mu uljepšali praznike”, napisala je ona na sajtu.

Ne zaboravitе i vi prijaviti svoje dobro djelo ili djelo nekog vašeg prijatelje ili poznanika. Učinite nešto za druge, a istovremeno i za mališane iz svoje opštine, jer dobro se dobrim vraća.

Prijavljena dobra djela naših građana možete pronaći, ali i prijaviti nova, putem web stranice www.dobrodjelo.com.