Written by

Sve najvažnije karakteristike Galaxy Note 9 na jednom mjestu

moj android| Views: 212

Konačno smo dočekali i taj Samsung Galaxy Note 9 uređaj koji je prema prvim reakcijama zaista nadmašio očekivanja korisnika i stručne javnosti, širom svijeta. Mnogi kažu da je da je ovo uređaj koji prevazilazi mobilni telefon te da će ispuniti očekivanja i onih najzahtjevnijih.

Trenutno, ovaj uređaj je bez konkurencije najbolji na tržištu, bar kad je riječ o specifikacijama na papiru, a očekuje se da privuče pažnju i onih koji do sada nisu bili korisnici Galaxy uređaja.

Na samom predstavljanju rečeno je kako će vam ovaj telefon pomoći da lakše obavljate svoje svakodnevne poslove te da je to vizija koju samo Samsung može da ponudi svojim korisnicima. Ekran telefona je veličine 6,4 inča, a odnos ekrana je takav da je prostor za gledanje bilo kojeg sadržaja maksimalno iskorišten. Unapređen je i kad je u pitanju dizajnerski dio što je najvidljivije upravo kod ekrana koji je zaobljeniji nego inače. Skener otiska prstiju nalazi se ispod ekrana što uveliko olakšava korištenje.

Ono što će posebno obradovati sve korisnike jeste baterija koja je najveća na Note uređajima i njena jačina iznosi 4,00 mAh dok je pošetna memorija 128 GB, a u ponudi će biti i verzija sa 512 GB. Ovo je prvi telefon kome že biti moguće nadograditi memoriju do nevjerovatnog jednog terabajta uz pomoć microSD kartice. Kad je u pitanju RAM, takođe postoje dvije opcije od 6 i 8 GB.

Kad je u pitanju procesor tu je Exynos i Snapdragon 10 platforma koja je najbrža među mobilnim telefonima i kao stvorena za igrica poput Fortnite-a koji je ekskluzivno stigao za Samsung Galaxy Note 9 i svi oni koji kupe ovaj uređaj će na raspolaganju imati poseban paket dodataka za igru, tačnije valute koja se koristi za kupovinu istih.

Telefon posjeduje i poseban sistem za hlađenje, koji štiti od pregrijavanja, a zvuk je kristalno jasan jer su zvučnici i slušalice unaprijeđeni AKG sistemom.

Kad je u pitanju kamera, ona oponaša ljudsko oko, prilagođava optiku i algoritme kako biste dobili najbolje fotografije, ali i video zapise. . Dvostruka kamera koja se nalazi na poleđini ima autofokus i stabilizaciju kadra te 2x optički zoom i rezolucije je 12 + 12 megapiksela, dok selfi kamera ima 8 megapiksela.

S Pen olovka ima novu Bluetooth opciju koja je pretvara u daljisnki upravljač za kontrolisanje uređaja i pomoću nje možete fotografisati, puštati i kontrolisati YouTube video snimke ili igrati igrice.