Sve što morate znati o telefonima serije Asus Zenfone 7

Kompanija Asus prošle godine predstavila je telefon Zenfone serije 7 koji je došao samo godinu dana nakon premijere uređaja Zenfone 6. Na veliko zadovoljstvo ljubitelja telefona iz Asus serije, novi Zenofone 7 donosi mnogo noviteta u odnosu na svog prethodnika iz 2019. godine.

Kakve to novitete i unapređenja možemo očekivati? Koje su to osnovne razlike modela Zenfone 7 i Zenfone 7 Pro? Da li je mehanizam flipping kamere još uvijek aktuelan? Ovdje je sve što treba da znate o pomenutim uređajima!

Kompanija je ovaj telefon već sada najavila kao najbolje ostvarenje do sada. Najveći adut nove serije telefona je njegova veoma pristupačna cijena. I dok skupocijeni ROG Phone 3 svoj fokus stavlja na gaming industriju, Zenfone 7 svojim korisnicima nudi impesivan spektar opcija i karakteristika po mnogo pristupačnijoj cijeni.

Ovi novi uređaji posjeduju 90Hz OLED ekrane, tri kamere, 5G, i 5,000 mAh baterije. U svom sastavu ovaj impresivini telefon posjeduje i Snapdragon 86 procesor, dok Pro varijanta standard podiže na viši nivo sa Snapdragon 865 Plus Chip setom.

Ova linija nudi sve ono što ste očekivali od pristupačnog telefona. Displej sa visokom rezolucijom, brzi procesor, velike baterije i dobre kamere. On se ističe u masi i pripada manjoj grupi telefona koje krasi uvijek aktuelan i moderan dizajn. Flipping kamera je ponovo tu, te će svojim korisnicima ponuditi puni spektar fotografija kako za selfije, tako i za vloging igre.