Written by

Sve što treba da znate o Samsung Galaxy Buds slušalicama

mobilni svijet, u žiži| Views: 181

Proizvođači pametnih telefona konstantno žele da svojim korisnicima ponude bolju uslugu, a taj paket sada podrazumijeva i bežične slušalice. Prema izvještaju Counter Point Research-a, globalno tržište ove industrije će dostići 129 miliona primjeraka do 2020. godine.

Iako do sada nisu poprimile obrise masovne upotrebe, mnogima su postale svakodnevica. Upravo je to namjera Samsunga sa Galaxy Buds slušalicama koje je nedavno predstavio u San Francisku, zajedno sa S10 serijom telefona.

Ovaj brend ostaje vjeran svom dizajnu i Galaxy Buds izgledaju vrlo slično prošlogodišnjim Gear Iconu X. Prilično su jednostavne i gotovo nevidljive, jer nemaju dio koji vam obično strši iz uha. Ovaj uređaj iz Samsung linije dostupan je u crnoj, bijeloj i žutoj boji. I udobnost je prednost ovih slušalica – mogu se prilagoditi gotovo svakom uhu zahvaljujući posebnim silikonskim dijelovima i lagane su kao pero. Ono sto će korisnike dodatno obradovati jeste to da je gotovo nemoguće da vam Galaxy Buds ispadnu iz uha.

Dva su načina rada – putem odgovarajuće aplikacije ili preko touch prekidača na slušalicama. Upotreba dodirom je praktičnija, ali postoji neznatno kašnjenje između dodira i odziva. U aplikaciji možete podesiti zvuk sa pet različitih načina rada, postaviti aplikaciju za obavješenja, te ažurirati softver.

Ono najvažnije – zvuk je savršen. Bilo da se radi o muzici na telefonu, radijskoj reprodukciji ili podcastima, male slušalice isporučuju kvalitetan ton u svim situacijama. Samsung obećava trajanje baterije od šest sati, a kada nestane struje, vratite slušalice u kućište i ponovo ih napunite.

Koliko ste puta bili ljuti jer su se vaše slušalice zapetljale u torbi? Sigurno ste znali potrošiti nekoliko minuta da riješite taj “žičani lavirint” i pitati se kako je uopšte moguće da se tako nešto desi kada ste ih lijepo odložili? Onda nema dileme – bežične su savršene za vas.