Written by

Sve što treba da znate o zaključanom modu Android Pie

mobilni svijet, u žiži| Views: 410

Skriven među svim poboljšanjima interfejsa i dodacima funkcija u Android Pie-u nalazi se potpuno nova funkcija koju korisnici nisu zapazili. Zaključan mod je novi dodatak koji se fokusira na sigurnost i koji će biti od posebne koristi svima koji su zabrinuti za zaštitu svojih privatnih podataka u situacijama kada njihov pametni telefon možda nije u vlasništvu.

Za razliku od zaključavanja uređaja licem ili otiskom prsta, ova opcija ide korak dalje i čak blokira obavještenja o zaključanom ekranu, kako bi privatni razgovor ostane samo privatni.

Omogućavanje zaključavanja je prilično jednostavan proces i zahtjeva od vas da uđete u Podešavanja, a potom odaberete opciju Bezbjednost i lokacija. Zatim dodirnite Zaključavanje ekrana i uključite opciju Prikaži opciju zaključavanja sa liste.

Kada unesete svoj pin, lozinku ili otključavanje zasnovano na uzorku, sve opcije mogu biti ponovo omogućene.

Zaključan mod na Android Pie usmjeren je na korisnike koji su svjesni sigurnosti, a režim zaključavanja bi ih mogao biti koristan kada predaju svoj telefon na pregled na aerodromu ili jednostavo žele brz način skrivanja obavještenja o zaključanom ekranu.