Written by

Svečana dodjela m:stipendija IV generaciji studenata

prijateljstva| Views: 75

U okviru projekta „Stipendije za budućnost“, predstavnici kompanije m:tel su u Banjoj Luci 18. februara 2014. godine dodijelili stipendije najboljim studentima elektrotehnike u BiH. Riječ je o studenatima završnih godina i apsolventima, koji su četvrta generacija m:stipendista. Do kraja prvog ciklusa studija, 300 KM  mjesečno dobijaće 26 studenata elektrotehnike iz cijele BiH (Elektrotehnički fakulteti Banja Luka, Sarajevo, Istočno Sarajevo, Fakultet elektrotehnike Tuzla, Fakultet strojarstva i računarstva i Fakultet informacijskih tehnologija Mostar).

„Vjerujemo u znanje, vjerujemo u mlade ljude, a još jednom potvrđujemo opredijeljenost da podržimo mlade, perspektivne studente iz cijele BiH, a koji se školuju u oblasti koja je naša osnovna djelatnost. Velike nade polažemo u njih“, izjavio je Đorđe Mišić, izvršni direktor m:tel-a za marketing i prodaju.

Osim finansijske podrške, m:tel će studentima pružiti i mogućnost prakse u trajanju od mjesec dana, a koja će im biti od velike koristi u profesionalnoj karijeri, rečeno je ovom prilikom.

„Za mene m:stipendija predstavlja veliko priznanje za moj dosadašnji uspjeh u školovanju”, rekao je Branko Granula, student ETF-a Banja Luka. Slično mišljenje imaju i njegove kolege: „Ovo je potvrda za trud i motivacija za dalji rad”, rekla je Tajma Kovačević, student ETF-a iz Sarajeva. „Ova stipendija mi daje podstrek da ostvarujem snove i vizije”, dodao je Marko Bošković, student ETF-a Istočno Sarajevo.

Odabranim studentima svečano su uručene m:tel diplome za stipendije, kao i pokloni. Osim toga, samo za njih, kao i za predstavnike medija, odigrana je predstava „Izgubljeni u Bruklinu“.