Written by

Svečano proslavljen Dan Grada Banjaluka

m:tel info, m:vijesti| Views: 556

„Zlatni grb Grada“ ove godine generalnom direktoru kompanije m:tel, Marku Lopičiću.

 

Dan Grada Banjaluka, 22. april, i ove godine je svečano obilježen. Centralni događaj proslave – svečana akademija, održana je u Banskom dvoru, a ovim povodom su dodijeljene nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima po odluci Skupštine Grada.

Ključ grada sa “Poveljom počasni građanin grada Banjaluka”, ove godine pripao je proslavljenom sportisti Abasu Arslanagiću, kao i književniku Kolji Mićeviću. 

Generalnom direktoru kompanije m:tel Marku Lopičiću ovom prilikom uručen je „Zlatni grb Grada“, za postignute vrhunske rezultate i uspjehe u oblasti privrede, iskazanu humanost i doprinos razvoju grada. „Zlatni grb Grada“ uručen je i generalnom konzulu Srbije u Banjaluci Vladimiru Nikoliću, Bojanu Risoviću, direktoru kompanije Tropik, te Ranku Škrbiću, dekanu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Plaketu Grada dobili su Biserka Kolevska, Kolo srpskih sestara, Humanitarna organizacija „Lučijano Lama“ sa Sicilije, te Boris Vrhovac za izuzetno humana djela, kao i Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja „Rada Vranješević“. Takođe, plaketa je uručena i primarijusu doktoru Milutinu Vučkovcu, Dunji Simić i Zoranu Pejašinoviću.

Za izuzetan doprinos u oblasti kulture i umjetnosti i promociji muzičke kulture Radovanu Ivanoviću i Nemanji Pakiću za izuzetan doprinos u oblasti nauke i obrazovanja uručena je „Nagrada grada Banjaluka mladima“.

Banjaluka svoj dan – 22. april obilježava kao znak sjećanja na oslobođenje od fašizma 1945. godine, a od ove godine proslavljaće i 21. novembar, kojim se obilježava Dan oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu 1918. godine.