Written by

Svi noviteti Google Maps aplikacije

moj android| Views: 59

mape

Najnovija verzija Google Maps aplikacije je nedavno postala dostupna svim korisnicima mobilnih telefona i donijela je mnoštvo noviteta. Na prvi pogled tu je novi, poboljšan izgled za sačuvane liste kao i mnoštvo sitnica vezanih za interfejs. Tu je i sasvim jasna naznaka da ćemo moći slati zahtjeve za druge ljude da se uključe u dijeljenje lokacija.

Što se tiče liste, ona izgleda jednostavno ljepše i urednije nego ranije i daje mogućnost da dodirnete bilo koju od sačuvanih lokacija i pojaviće vam se potpuno preuređeni izgled sa fotografijom te lokacije, naslovom i detaljima o samoj lokaciji, a tu su i opcije Add, Edit ili Share.

Ako želite svoju porodicu i prijatelje obavještavati o tome gdje se nalazite onda jednostavno možete dijeliti lokaciju i njih pozvati da urade isto. Ipak, ukoliko vozite, posljednje što treba da radite jeste da prčkate po telefonu i tražite neki određeni kontakt pa će Google omogućiti da se taj proces obavi u hodu.

Ako budete pretraživali sekciju People & places u sklopu notifikacija primjetićete novitet u vezi gašenja poziva za dijeljenje lokacije. Ona se nalazi baš ispod imena vaših prijatelja i služi za obavještenje kada neko nudi da dijeli lokaciju s vama. Neobičan dio u vezi ovoga je da se interfejs za traženje lokacije još uvijek nije pojavio, ali to bi trebalo da se desi u narednom periodu. Postoji mogućnost ili da se radi na poboljšanjima ili je funkciju potrebno samo aktivirati.

Kad je u pitanju dizajn, Google se odlučio da ublaži malo sa bojama bar kod nekih konvencionalnih dijelova UI-a, a to je posljednje pogodilo Your places opciju unutar aplikacije.