TCL

Written by

TCL predstavio nove koncepte pametnih telefona

mobilni svijet, u žiži| Views: 59

U svijetu u kojem su pametni telefoni sve “predvidljiviji”, kompanija TCL pokušava pronaći oblik koji bi ih izdvojio iz mase. Tako su nedavno predstavljeni novi koncepti pametnih telefona.

I ovi koncepti se zasnivaju na sve popularnijim fleksibilnim ekranima, ali se jedan presavija na tri dijela, dok se kod drugog dio ekrana uvlači u tijelo telefona. Na razvoju ekrana za ovakve telefone radi sestrinska kompanija TCL-CSOT, a oni omogućavaju da se 10-inčni uređaj smanji na veličinu od 6,65 inča i odnos strana 20,8:9, u 3K rezoluciji.

Drugi fleksibilni dizajn je ipak nešto hrabriji – telefon se proširuje bočno, a ekran izlazi ispod kućišta uređaja. Na ovaj način AMOLED ekran raste sa 6,75 na 7,8 inča, i sve to jednim pritiskom na tipku.

Kada se ekrani prošire, sam interfejs se prilagođava datoj veličini pružajući dodatne opcije poput podjele ekrana ili multitaskinga. Za sada nema preciznih informacija kada bi ovakvi uređaji mogli ući u masovnu proizvodnju, kao ni kada bi ih korisnici mogli imati.

TCL telefoni u m:tel ponudi

Dok stručnjaci razvijaju nove tehnologije, vrhunski TCL Plex potražite u ponudi kompanije m:tel.