Written by

Telefon nedjelje: Nokia Lumia 830

preporučujemo| Views: 90

microsoft_lumia_830_gold

Nokia Lumia 830 predstavlja nešto jeftiniju varijantu vrhunskog modela Lumia 930, pa se i fizički razlikuju neznatno, a kombinacija polikarbonata, metala i živih boja doprinosi savršenom vizulenom, balansu i harmoniji.

Lumia 830 prati jezik dizajna postavljen od strane Nokije još 2010. godine, a radi na operativnom sistemu Windows Phone 8.1. Pokreće je Qualcomm Snapdragon 400 sa četiri Cortex-A7 jezgra na 1.2 GHz u pratnji Adreno 305 GPU. Radna memorija iznosi 1 GB, a interna memorija je 16 GB.

IPS LCD od 5 inča odlikuje HD rezolucija 1280 x 720 piksela, a podržava ClearBlack anti-reflektujuću tehnologiju. Odlikuje ga Nokia Glance, a zaštićen je Corning Gorilla Glass trećom generacijom od manjih ogrebotina. Renderovani tekst i grafika izgledaju veoma oštro, uglovi gledanja su odlični, a dvostrukim dodrom možete “probuditi” ekran.

Ono po čemu se smartfoni iz Lumia linije izdvajaju od ostalih telefona su PureView kamere, a Lumia 830 ima onu od 10 MP sa OIS-om i Carl Zeiss optikom, pa ćete napraviti izvrsne fotograafije bilo da ste kod kuće ili na koncertu, a sa bogatim snimanjem sa tri mikrofona snimićete kvalitetne videozapise lakše nego ikada.

Nokia Lumia 830

Ukoliko sinhronizujete Lumiju 830 sa uslugom OneDrive, sve će vam biti nadohvat ruke – fotografije, videozapisi i dokumenti sinhronizovani su i na vašem telefonu. Od fotografija koje ste napravili prethodne noći, do važnih Microsoft Office dokumenata – Nokia Lumia 830 održava povezanost sa važnim stvarima.

Uz tarifu MojMix 50 na ugovor od 24 mjeseca ovaj telefon može biti vaš za 49 KM.

Dostupan je u zlatno-crnoj boji.

Detalje o ostalim cijenama i tarifnim modelima pronađite ua m:tel Web Shop-u.