Written by

Telefoni sa 10GB RAM-a

mobilni svijet, u žiži| Views: 454

Nedavno je kompanija OnePlus predstavila limitiranu verziju 6T modela u saradnji sa McLarenom od čak 10GB radne memorije. S  obzirom na to da današnji laptopi ili dekstop računari imaju od 4 do 8 GB RAM-a, postalo je jasno da je probijena granica koja je do sada bila rezervisana samo za kompjutere.

Ipak, OnePlus nije prvi smartfon sa ovom količinom radne memorije, a u društvu ultrabrzih uređaja su i još neki modeli proizvođača mobilnih telefona.

Mađu nedavno predstavljenim modelima dostupnim na tržištu je Vivo Nex 2, koji ispod haube krije čak 10 GB RAM-a, u kombinaciji sa 128 GB interne memorije.

Svi oni koji žele da posjeduju telefon sa 10 GB RAM-a, mogu razmotriti i Xiaomi Mi Mix 3 koji je uz 10 GB RAM-a, među prvim uređajima s podrškom za nove 5G mobilne mreže.

Među članovima kluba „10GB“ je limitirani Red Magic Mars, model proizvođača hardvera Nubia, koji su svojoj vrhunskoj varijanti dolazi sa dvocifrenom količine radne memorije.

Još jedan od komercijalno dostupnih telefona je gejmerski smartfon pod nazivom Black Shark Helo, koji u premium verziji dolazi sa 10 GB RAM-a.