Galaxy K Zoom

Written by

Telefoni za ljubitelje fotografije

moj android| Views: 165

Ukoliko rado koristite telefon kako bi zabilježili trenutke vrijedne pamćenja u vašem životu, a često niste zadovoljni kvalitetom fotografije, odnosno video snimka, evo nekoliko preporuka koji pamenti telefoni prave odlične fotografije, a možete ih pronaći u ponudi kompanije m:tel.

Galaxy K Zoom

Popularizacijom društvenih mreža i kamere na telefonima imaju sve više zahtjeva za poboljšanjem kvaliteta fotografija, a najveći problem obično predstavlja fotografisanje u mraku, te objekata na većim udaljenostima. Samsung je pokušao riješiti ovaj problem uređajem maštovito nazvanim Galaxy K Zoom, koji je nasljednik modela Galaxy S4 Zoom i predstavlja svojevrsni hibrid tradicionalnog smartfona i fotoaparata sa naprednim mogućnostima. Ono što posebno krasi ovaj modela je moćna kamera od 20.7 megapiksela, mogućnost zumiranja do 10 puta, te ksenoski blic za još jače svjetlo.

HTC One M8 dizajn

Drugi na listi je najnovije čedo kompanije HTC, hvaljeni One M8, koji je pored toga što je sam po sebi fantastičan uređaj, sjajan izbor za sve ljubitelje fotografije. Njegovo metalno kućište opremljeno je dvostrukim objektivom fotoaparata, a softver krije najnoviju generaciju foto alatki, među kojima su, između ostalih, uklanjanje mutnih rezultata, mogućnost zaista velikih panoramskih fotografija, te prekrasni efekti koji se aktviraju samo jednim dodirom ekrana. HTC One M8 je opremljen “UltraPixels” kamerom, koja hvata preko 300% više svjetla, nego neki prosječni modeli. Upravo ovo će vam pomoći da zabavne noći upamtite baš onako kako ste oduvijek željeli.

Huawei Ascend P7 mtel

Posljednji, ali ništa manje efektan uređaj kada je u pitanju kvalitet fotografije, stiže iz Huaweija, koji je ažurirao svoju liniju vodećih mobilnih telefona, a ovoga puta je u fokusu moderni fenomen zvani “selfie”. Posljednji Huaweijev smartfon Ascend P7 je opremljen sa dvije vrhunske kamere, te se tako na njegovoj poleđini nalazi ona od 13, a sa prednje strane kamera od 8 megapiksela, što znači da “selfie” napravljen uz pomoć ekrana kao navigatora, neće biti zrnast i lošeg kvaliteta, kao što je to slučaj sa drugim uređajima. Objektiv nudi i panoramsku opciju za snimanje grupnih fotografija, za koji je Huawei iskovao termin “groufie”, ili za fotografisanje pejzaža u širokom obimu. Ascend P7 je poboljšan sa petoinčnim HD ekranom, koji se može pohvaliti sa 445 piksela za oštru grafiku visoke rezolucije. Zaštitni znak P7 je i vitkost, jer je debljine svega 6.5 milimetara, a teži 124 grama.