Written by

Tematski kafić s robotima i auto bez vozača

m:vijesti| Views: 55

36 emisija

Pridružite se i ove subote voditeljkama Jeleni Babić i Brankici Stojanović koje vas vode kroz dvadeset minuta zanimljivosti iz svijeta nauke i tehnologije u emisiji m:magazin. Između ostalog, saznaćete kako izgleda prvi svjetski tematski kafić s robotima, te naučiti kako funkcionišu automobili bez vozača. Ukoliko i sami imate neki prijedlog interesantne teme, pišite nam na e-mail adresu magazin@mtel.ba i tim emisije m:magazin potrudiće se da vaša tema nađe svoje mjesto u nekom od narednih izdanja emisije.

Do sada smo vam predstavili robote pomagače u šopingu, robote barmene i humanoidne modele, a ovaj put se pripremite da vas osvoji Robi – robot koji pleše i priča, te kao domaćin dočekuje goste jednog kafića u Tokiju. U ovom originalnom kafiću sve je u znaku robota, tako da posjetioci imaju priliku da naruče hranu i piće koji su dekorisani sa fotografijama robota. Robi zabavlja goste i ostvaruje komunikaciju sa njima, tako da je svaka posjeta ovom neobičnom kafiću za pamćenje.

Možete li zamisliti kako izgleda automobil bez vozača? Čuveni njemački proizvođač automobila „Mercedes-Benz“ predstavio je u Las Vegasu svoj novi i elegantni F015 putnički automobil koji se može parkirati za vas i okrenuti svoja sjedišta za 180 stepeni, tako da vozač može razgovarati sa putnicima tokom vožnje. Ovaj automobil vozi bez potrebe za upravljanjem, a za to je zaslužan niz senzora i kamera vrhunske klase.

U ovom izdanju emisije ostajemo i dalje u svijetu automobilizma tako da ćete imati priliku da pogledate prilog o 3D printanom automobilu koji bi se na cestama naših gradova mogao pojaviti mnogo ranije nego što mislimo. Kompanija „Local Motors“ planira predstaviti svoje 3D printane automobile do kraja godine, a ovaj inovativni model posjeduje dva sjedišta i može da dostigne brzinu od 40 kilmetara na sat.

Kao i svake subote, novo izdanje emisije m:magazin možete pogledati na kanalu Alternativne televizije u 16.15 časova.