Written by

Tesla 6.1: Odlične performanse za nešto manje novca

preporučujemo| Views: 52

tesla

Kao što je već dobro poznato, iza brenda Tesla kriju se zaista kvalitetni telefoni i tableti čije su cijene prihvatljive širokim narodnim masama, ali njihovih specifikacija se ne bi posdtidili ni neki mnogo skuplji telefoni. Upravo takav je i Tesla 6.1, telefon koga vam ove sedmice preporučujemo. 

Tesla 6.1.  je pripadnik srednjeg segmenta mobilnih uređaja i nasljednik uspješnog modela Tesla 6, a u odnosu na prethodnika, znatno je unaprijeđen, ne samo jačim performansama, već i dizajnom. Tako je tijelo telefona izrađeno od kombinacije aluminijuma i plastike, a zahvaljujući posebnoj OGS tehnologiji smanjenja je debljina ekrana. Zbog svojih blago zaobljenih ivica, telefon odlično leži u ruci i veoma je lak za korišćenje.

tesla-2

Pet inčni HD IPS ekran, u HD rezoluciji od 1280 x 720 piksela, dolazi sa Dragontrail zaštitom i nudi izuzetno jasan prikaz uz smanjenu refleksiju. U hardverski moćniji Tesla 6.1 ugrađen je osmojezgarni 64-bitni MediaTek procesor, koji radi na 1,3 GHz. Uređaj posjeduje 2 GB radne memorije i 16 GB interne memorije, koja je proširiva memorijskim karticama kapaciteta 32 GB za dodatnu pohranu podataka. Ova kombinacija omogućava fluidan rad telefona, koji sa lakoćom pokreće sve aplikacije i lako izlazi na kraj i sa zahtjevnijim igricama.

Uređaj posjeduje dvije kamere, a glavna od 13 megapiksela opremljena je blicem, auto-fokusom i podržava HDR funkciju. Kamera pruža izvanredne mogućnosti, koje kao rezultat imaju odlične fotografije, dok ni prednja kamera od 5 megapiksela neće razočarati ljubitelje selfija. Litijumska baterija kapaciteta 2150 mAh za razliku od većine je izmjenjiva,  a Android Lollipop 5.1 operativni sistem koji pokreće telefon takođe je jedan od aduta ovog modela. Telefon dolazi u dvije boje, bijeloj i sivoj, a vrijedi napomenuti da uređaj omogućava istovremeni rad sa dvije SIM kartice.

Model 6.1, uz premijum smartfon Tesla 9, najnoviji je pripadnik Tesline porodice mobilnih telefona. Kao domaći brend, pored nespornog kvaliteta, kojim ne zaostaje za mobilnim uređajima poznatijih proizvođača, ovi uređaji dolaze po veoma povoljnim cijenama, koji se prilagođavaju džepu većine kupaca. Ukoliko ste u potrazi za vrhunskim pametnim telefonom za malo novca, onda je Tesla 6.1.  idealan za vas. Ovaj telefon možete pronaći u ponudi kompanije m:tel, a više informacija pronađite na www.mtel.ba.