Written by

Tesla 6.4 Lite – telefon sa kojima vam je sve jasno kao dan

mobilni svijet, u žiži| Views: 146

Kompanija Comtrade je predstavila nedavno Tesla Smartphone 6.4 Lite, pristupačan telefon sa naprednim funkcijama, za jednostavnu i laku svakodnevnu upotrebu. Njegov 5.5 inčni ekran odnosa stranica 18:9 je postavljen direktno na matičnu ploču telefona, kako bi pružio kristalno čistu sliku, brže reagovanje na komande i višu rezoluciju u odnosu na klasične LCD ekrane.

Štedljivi MediaTek 6739 Quad-Core procesor optimizovan je za manju potrošnju baterije i lakše pokretanje zahtjevnih aplikacija uz pomoć 3GB radne memorije i baterije od 2.700 mAh. Osim 16 GB memorije za skladištenje podataka, internoj memoriji seomože dodati još 32 GB, putem microSD memorijske kartice. Hibirdni SIM slot vam omogućava da istovremeno koristite dvije Nano SIM kartice, ili kombinaciju Nano SIM i Micro SD memorijske kartice.

Na poleđini uređaja se nalazi dvostruka kamera koju čine glavni senzor od 8 i pomoćni senzor od 0,3 megapiksela, koja unosi još više svjetlosti i omogućava kreiranje bokeh efekta. O selfi fotografijama se brine prednja kamera rezolucije 5 megapiksela, a video-zapise je moguće zabilježiti uz pomoć obje kamere I to u Full HD rezoluciji, pri 60 sličica u sekundi (FPS).

Android 8.1 Oreo donosi bolje performanse na pristupačnijim uređajima što znači da će aplikacije raditi brže, a upravljanje podacima biti efikasnije, uz više interne memorije, stalnu bezbjedonosnu zaštitu i ostale pogodnosti.

Tesla Smartphone 6.4 Lite spada u red cjenovno pristupačnijih telefona za korisnike koji su u potrazi za pouzdanim i dugotrajnim telefonom, a možete ga pronaći u ponudi kompanije m:tel.