Tesla iPhone X ima solarni punjač

tesla

Ruska kompanija “Caviar” u januaru ove godine predstavila je dvije varijante iPhonea 7 koje su imale pozlaćeni zadnji panel uređaja sa ugraviranim likovima američkog predsjednika Donalda Trumpa, te ruskog predsjednika Vladimira Putina. Sada je kompanija, između ostalog, poznata po modifikacijama popularnih telefona, u svoju ponudu dodala i iPhone X Tesla kojeg je opremila solarnim panelom.

Prema uputstvima iz kompanije, iPhone X Tesla potrebno je postaviti tako da solarni paneli na njegovoj poleđini prikupljaju zrake sunca i tako pune uređaj, te će korisnik telefon moći puniti gdje god ima sunčeve svjetlosti. Kućište uređaja posjeduje i zaštitu od udaraca, te PVD premaz.

“Caviar” ni ovoga puta nije odustao od upotrebe zlata, 24-karatnog, te je njime odlučio presvući ivice kućišta, ivice oko zadnjih kamera telefona, te ivice solarnog panela. Staklena poleđina uređaja zamijenjena je titanijumom. Ovo je druga “dorada” iPhonea X ove godine, a prva je stigla u septembru kada je telefon imao kućište izrađeno od meteorita iz ruske regije Magadan.

Cijena ovog modela iPhonea X veća je u odnosu na standardne modele iPhonea, najviše zbog korištenja plemenitog metala u njegovoj izradi. Za iPhone X Tesla model od 64 GB skladišnog prostora korisnici trebaju izdvojiti 4.445 doalra, a za model sa 256 GB prostora 4.700 dolara.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se