Written by

Testovi pokazuju koliko je moćna kamera na Samsungu S10+

mobilni svijet, u žiži| Views: 155

Nakon što je svijet upoznao 10. generaciju Samsung-ove Galaxy S serije stigla je potvrda o superiornosti kamere na modelu Galaxy S10+.

Vodeći uređaj južnokorejskog proizvođača na DxOMark Mobile testiranju glavne kamere ostvario je 109 poena i na taj način stao rame uz rame sa kamerama na Huawei Mate 20 Pro.

Glavna kamera na poleđini uređaja posjeduje trostruki objektiv. Tako, primarnu 12MP kameru krasi objektiv promjenjivog otvora, druga kamera dolazi sa 16MP ultra-širokougaonim objektivom, dok treću čini 12MP telefoto modul.

Kombinacija tri kamere na modelu S10+ obezbjeđuju izuzetan dinamički raspon, ekspoziciju, boje i postizanje bokeh efekta. Glavna kamera je u stanju da zabilježi i odlične video snimke fajlova, uz glatke frejmove i veoma dobru stabilizaciju slike.

Telefon je ostvario odličan rezultat i na testiranju selfie kamere osvojivši 96 poena, ponajviše zahvaljujući dvostrukoj kameri sa prednje strane koja ima depth sensing senzor.

Sve ovo govori u prilog kako će fotografije na većem S10+ modelu koji posjeduje 6.4-inčni Quad HD+ AMOLED ekran biti fantastične, a koji uskoro možemo očekujemo u m:tel ponudi.