Written by

TicWatch jedan od najboljih pametnih satova trenutno

m:ovo m:ono| Views: 171

Ako u skorije vrijeme želite kupiti pametni sat, onda vam preporučujemo da razmotrite  TicWatch, sat koji nudi savršen odnos cijene i kvalitete, elegantan je, ima odlične performanse i savršeno će se uklopiti u bilo koji stajling.

Iako je prilično glomazan ovaj sat više odiše elgancijom nego sportskim stilom, kompanija Mobvoi koja ga je napravila vodila se klasičnim izgledom, a očito su željeli da podsjeća na luksuzne brendove ručnih satova i u tome su uspjeli. On ima mnošto funkcija koje ne možete pronaći kod drugih brendova i zato je privukao mnogo pažnje iako je prvi svoje generacije.

Sat ima dva sloja ekrana, gornji je LCD panel koji je transparentan, a ispod njega se krije OLED ekran. Ovo bi trebalo da riješi neke probleme koji se često pojavljuju kod pametnih satova. Koristeći FSTN ekran u stanju mirovanja omogućava korisnicima da pogledaju notifikacije bez da aktiviraju OLED, a to značajno štedi bateriju.

Ovaj sat podržava NFC tako da je na njemu dostupan i Google Pay zbog čega će vam biti olakšano plaćanje, što je zaista veliko olakšanje. Posjeduje IP68 sertifikat što znači da je otporan na vodu i prašinu. Ugrađen GPS omogućava da idete na trčanje i bez telefona i možete pratiti svoj napredak.