TicWatch Pro 3 izlazi sa najsnažnijim Qualcomm procesorom

Written by

TicWatch Pro 3 izlazi sa najsnažnijim Qualcomm procesorom

m:ovo m:ono, tehnologija| Views: 81

Qualcomm je još u junu predstavio dva nova čipseta, Snapdragon Wear 4100 i 4100+, a sada stiže informacija da s najsnažijim prcesorom izlazi TicWatch Pro 3.

Novi čipovi su značajna nadogradnja u odnosu na prethodne dizajne, sa do 85% bržim performansama i poboljšanom optimizacijom baterije. Do sada nijedan pametni sat nije koristio novije čipsete, ali to se konačno mijenja, jer je Mobvoi najavio prvi uređaj te vrste sa Wear 4100.

TicWatch Pro 3 je značajna nadogradnja u odnosu na originalni model iz 2018. i malo osvježenje modela koji je objavljen ranije ove godine. Prethodni model bio je jedan od najvećih dostupnih satova Wear OS, ali kako svi nisu ljubitelji glomaznijih uređaja, Mobvoi je smanjio ovaj novi model.

Tako je on nešto manji i tanji, ali i dalje ima veliku bateriju – od 415 do 577mAh. Navodno može da izdrži do 72 časa upotrebe (vjerovatno sa nekim isključenim  funkcijama). Baš kao i originalni model, postoji osnovni režim koji isključuje Wear OS i prebacuje se na analogni ekran, koji produžava vijek trajanja baterije na 45 dana.

Proizvođač je odlučio da ne koristi moćniji 4100+ čip. Običnom 4100 nedostaje napredni koprocesor koji prebacuje neke funkcije glavnog procesora i dodaje opcije (poput poboljšanog ambijentalnog režima i bržeg odziva), ali to bi ipak trebalo da bude značajno poboljšanje u odnosu na ranije satove. Qualcomm obećava 85% poboljšanje performansi procesora i memorije i 25% manju potrošnju energije.

Pored nadogradnje hardvera, Mobvoi je krenuo i Fossil-ovim stopama u stvaranju sopstvenog zdravstvenog softvera koji će dopuniti nedostatke Google Fit-a. Vraćene su aplikacije TicHealth, TicMotion, TicExercise i TicSleep iz prethodnih satova, uz nekoliko novih funkcija (poput praćenja spavanja koje sada radi u osnovnom režimu).

Novi uređaj, koji je dostupan na Mobvoi i Amazon web sajtovima, takođe podržava praćenje nivoa kiseonika u krvi, ali i stresa.