TikTok

Written by

TikTok sada nudi povećanu roditeljsku kontrolu

m:reza, preporučujemo| Views: 94

Svjedoci smo da je TikTok su velikoj ekspanziji, pa gotovo da nema osobe koja bar jednom nije vidjela neki smiješni video-zapis s ove mreže. Ipak, tokom širenja je potrebno voditi dodatno računa o djeci zbog koje TikTok sada nudi povećanu roditeljsku kontrolu.

Zahvaljujući novoj opciji, roditelji sada mogu kontrolisati i postavljati ograničenja na profilima svoje djece. Ova mogućnost, nazvana Family Pairing, pruža roditeljima opciju povezivanja sopstvenih sa nalozima svoje djece, te onemogućavanje direktnih poruka, uključivanje restrikcije sadržaja i postavljanje vremenskog ograničenja korišćenja ekrana.

U pogledu privatnosti, ovo je veliki korak unaprijed u odnosu na poziciju u kojoj je TikTok bio samo prije godinu dana. Ova platforma već duže vrijeme radi na brojnim izmjenama, naročito zbog značajnog porasta popularnosti kod djece tinejdžerskog uzrasta.

TikTok je započeo s uvođenjem istih mogućnosti pod nazivom Family Safety Mode u Evropi početkom godine. Međutim, novo ažuriranje je omogućilo značajno lakše postavljanje i kontrolu. Roditelji će morati dobiti dozvolu sa naloga djeteta kako bi bili povezani u ovom sistemu, a povezivanje se odvija skeniranjem QR koda.

Još jedna promjena koju TikTok uvodi jeste i onemogućavanje direktnih poruka za sve korisnike mlađe od 16 godina.

Foto: XanderSt / Shutterstock.com