TikTok uvodi izmjene s ciljem veće bezbjednosti

TikTok uvodi izmjene s ciljem veće bezbjednosti maloljetnih korisnika, i to tako što će njihovi profili u budućnosti biti automatski podešeni na privatne.

Na profilima korisnika mlađih od 16 godina, komenatre ispod objava će moći ostaviti samo njihovi pratioci koji imaju dozvolu, a video sadržaj sa tih profila neće biti moguće preuzeti.

Ovo nisu sve mjere koje uvodi TikTok da bi zaštitio privatnost maloljetnih korisnika. Naime, njihove profile neće biti moguće naći u odjeljku “Suggested”, a samim tim neće biti vidljvi nasumičnim korisničima. Takođe, ovaj grupi korisnika će biti onemogućeno snimanje dueta sa drugim korisnima ove mreže.

Za razliku od mlađih korisnika, oni koji imaju 16 i 17 godina će imati opciju da isključe zabranu preuzimanja sadržaja sa njihovih profila, a takođe, starijim korisnicima će biti otvorena mogućnost izbora da li će i s kim snimati duete, a u zavisnosti od toga s kim će ih dijeliti.

Iz Odjela za privatnost u TikTok-u poručuju da su donijeli ove mjere nadajući se da će mladi korisnici dobiti motivaciju da ubuduće na osnovu dobre informisanosti donose odluke, kao i da će ih ovo podstaknuti da aktivno učestvuju u spoznavanju online privatnosti.