Written by

Tinitell – naprava pomoću koje roditelji uvijek znaju gdje se nalazi njihovo dijete

m:ovo m:ono| Views: 200

tinitel 1

Na tržištu se nedavno pojavila nova pametna naprava, Tinitell. Zahvaljući ovom izumu roditelji više neće morati da brinu gdje im se nalaze djeca. Glavni zadatak Tinitella je da se pobrine da roditelji uvijek znaju gdje su im djeca uz pomoć GPS-a i da dijete uvijek može da pozove roditelje ako su mu potrebni. Ovaj uređaj je ujedno najmanji telefon na svijetu koji je smješten u pametnu narukvicu koja se proizvodi u najrazličitijim bojama i za djevojčice i dječake.

Tinitell je napravljen od materijala koji nisu osjetljivi na dječiju igru, a princip rada je kranje jednostavan. Ovaj telefon-narukvica nema displej već veliko dugme koje je dovoljno da dijete stisne i izgovori vaše ime ako želi da vas pozove.

tinitel razgovor

Uz uređaj ide i odgovarajuća aplikacija putem koje roditelji kontrolišu koga dijete može nazvati, a isto tako se mogu programirati brojevi koji mogu nazvati vaše dijete na Tinitell, te odrediti brojevi na koje se sprava sama javlja bez da dijete mora pritisnuti dugme, kao što su brojevi roditelja. Uz pomoć Tinitella dijete se lako može javiti ukoliko kasni iz škole, sa igrališta ili odlazi dalje od kuće, a roditelji sve vrijeme mogu pratiti njegove kretnje i locirati ga u svakom trenutku, te isto tako, opciju lociranja po potrebi, dozvoliti komšijama ili bebisiterki.