fintes aplikacije

Written by

Top 5 besplatnih aplikacija za fitnes – na jedan klik od lične teretane

moj android| Views: 166

fintes aplikacije

Za gedžetima koji služe za fitnes prošle godine je vladala ogromna pomama, a kako stvari stoje, ni sada situacija nije ništa drugačija. Pored uređaja koji služe da vam pomognu da ostanete u formi ili mjere vaše rezultate, tu su i aplikacije za fitnes, kojih nikada nije bilo više.

Ovom prilikom vam donosimo pet besplatnih aplikacija zbog kojih više nikada nećete morati da odete u teretanu kako biste vježbali, jer ovi programičići su specijalno dizajnirani za sve koji iz nekog razloga nemaju vremena ili novca da se posvete vježbama sa trenerima.

Fitnet

Fitnet

Kamera vašeg pametnog telefona nije samo dobra za selfije, ona vam može pomoći pri postizanju vaših ciljeva kada je u pitanju fitnes. Dok vježbate uz video snimke presonalizovanih trenera, Fitnet aplikacija koristi kameru na pametnom telefonu ili tabletu da izmjeri koliko ste u korak sa treningom, pa će detektovati ako se zaustavite tokom vježbe ili ako izgubite tempo tokom vježbi visokog intenziteta. Fitnet takođe pruža povratne informacije u realnom vremenu, tako da uvijek možete poboljšati učinak.

Sworkit

Sworkit

Ne idete u teretanu? Nemate vremena? Nema problema! Kada je Sworkit aplikacija dizajnirana, njeni autori su imali na umu prezauzete osobe, ali i treninge visokog intenziteta, koje možete odraditi za svega pet minuta ili, ako želite, do jednog sata. Vaše je da odabrete vježbe snage, kardio vježbe, jogu ili istezanje, i otkrijte na desetine različitih treninga. Takođe, možete koristiti aplikaciju za kreiranje vama prilagođenih treninga. Svaki set treninga je veoma lako pratiti zbog visokokvalitetnih video snimaka i sata koji odbrojava koliko vam je još ponavljanja ostalo.

Pump Up

Pump Up

Ne žele baš svi vaši prijatelji čuti o vašim napornim vježbama i ličnim rekordima koje ste postigli radeći ih. Upravo tu u pomoć uskače aplikacija Pump Up. Radi se, zapravo, o aplikaciji koja je nešto kao kombinacija Instagrama i Facebooka, a namijenjena je svima koji se na bave fitnesom. Ova društvena platforma je savršeno mjesto da postavite fotografije vašeg napretka ili da motivišete druge ljude da ostvare svoje fitnes ciljeve.

Charity Miles

Charity Miles

Trčanje, vožnja bickla i šetanje mogu da učine mnogo više, osim što će vam pomoći da ostanete zdravi i fit. Svaki kilometar koji pređete, može zaraditi novac za desetine humanitarnih organizacija. Uz pomoć korporativnih sponzora, Charity Miles će donirati ovim organizacijama 10 centi za svaki kilometar koji pređete bilcklom i 25 centi za svaki kilometar koji istrčite ili prehodate. Kako broj pređenih kilometara bude rastao, vidjećete koliku razliku može napraviti samo jedan čovjek.

Argus

Argus

Ovo je aplikacija za sve koji su opsjednuti mjerenjem svega živog u njihovom životu. Najbolji dio aplikacije Argus je to što prati većinu stvari, a da vi ne morate da maknete ni prstom. Ova aplikacija radi u pozadini i može znati da li vam se mijenja uspon ili brzina, tako što može da prati da li se penjete stepenicama ili trčite. Argus takođe ima razvijene šarene grafikone na osnovu svih podataka koje skuplja, koji mogu da vam prikažu aktuelne podatke koje inače ne biste primijetili.