Written by

TOP 5 najboljih aplikacija za upoznavanje u 2019.

m:apps, preporučujemo| Views: 20955

Potraga za srodnom dušom putem aplikacija više nije nikakva novost, a odavno nije ni taboo. Jedna od najpopularnijih ovakvih aplikacija je sigurno Tinder, ali nije jedina. Mi vam predstavljamo PET novih koje možete koristiti u svrhe upoznavanja.

Sve aplikacije koje smo za vas odabrali su potpuno besplatne za upotrebu, neke od njih imaju premium verziju, ali i sa onom osnovnom ćete sigurno biti zadovoljni. Isto tako, vodili smo se time da odaberemo aplikacije koje nisu previše komplikovane za upotrebu i sa kojima ćete se brzo i lako snaći bez obzira kakvo je vaše znanje baratanje mobilnim telefonima i aplikacijama.

Krenimo redom…

Bumble

Ovo je aplikacija koja se od starta ogradila od Tiindera iz veoma prostog razloga, više je namijenjena ženama. Glavni mehanizam koji odlikuje ovu aplikaciju jeste to da kada se muškarac „spoji“ sa ženom koja mu se sviđa, moraće pričekati da ona prva pošalje poruku, jer ne postoji opcija da se muškarac prvi javi. Žene koje koriste aplikaciju kažu da je ovo sjajna opcija jer one biraju sa kim će komunicirati. Posljednji podaci kažu da ova aplikacija na dnevnoj osnovi pronalazi partnere za četiri miliona ljudi.

Cofee Meets Bagel

Ova aplikacija je namijenjena onima koji traže neku ozbiljniju vezu, a ne površno druženje, Funkcioniše tako da ljude sličnih interesovanja spaja u određene krugove u kojima komuniciraju i to sve na osnovu aktivnosti i prijatelja koje imaju na Facebook-u. Mnogi koji su isprobali ovu aplikaciju kažu da je jednostavna za upotrebu te da je upoznavanje na ovaj način ugodno, bez pritiska.

The Grade

Još jedna aplikacija koja je dobila veoma visoke ocjene korisnika, a ono što su svi istakli kao najbolju stranu jeste što je jednostavna za upotrebu. Pored toga, glavna odlika ove aplikacije jeste što ima sjajan filter za poruke neprimjerenog sadržaja, tako da niko ne može da vam šalje neprimjerene fotografije, što je zaista velika prednost.

Happn

Najinteresantnija stvar u vezi ove aplikacije jeste što vas spaja sa ljudima koji su u vašoj neposrednoj blizini, a prema interesovanjima bi vam mogli biti zanimljivi. Iako zvuči interesantno, ne preporučujemo vam da tek tako priđete nekome na ulici, neki vole takav pristup, ali neki ga smatraju jezivim. U svakom slučaju, kad dobijete notifikaciju da se u vašoj blizini nalazi neko ko bi vam se mogao svidjeti, možete neupadljivo da osmotrite i sami procijenite šta je najbolje da radite.

Hinge

Još jedna aplikacija koja vas spaja sa ljudima koji su na neki način dio vašeg kruga prijatelja i poznanika. Ova aplikacija vam može otvoriti oči, da ljude koje ste smatrali samo drugarima pogledate nekim drugim očima. Veoma je jednostavna za korištenje, ali većina tvrdi da je nemijenjena nešto mlađim korisnicima tako da ako se dvoumite između ove i Cofee Meets Bagel aplikacije, a u određenim ste godinama, toplo vam preporučujemo da odaberete ovu drugu.