Trajno ugašen jedan od najvećih torent sajtova

extratorrent

Jedan od najvećih sajtova za ilegalnu razmjenu fajlova ugašen je trajno, a korisnici širom svijeta upozoreni da se čuvaju lažnih verzija sajta. Podsjetimo, sredinom maja došlo je do zatvaranja i jednog od najpopularnijeg torent sajta na svijetu, ExtraTorrent.

Mediji su nekoliko dana nakon gašenja prenijeli da je sajt „vaskrsao“, odnosno da je grupa administratora, sa kompletnom bazom sajta, nastavila sa radom na drugoj adresi. Ipak, ubrzo se pokazalo da to nije tačno i da se radi o raznim klonovima i imitatorima. U međuvremenu je intetnet korisnicima savjetovano da se klone lažnih i malicioznih sajtova.

Šef ExtraTorrent-a, poznat pod kodnim imenom SaM poručio je da se više neće vraćati i da su podaci trajno izbrisani, čime je potvrđeno da je još jedan sajt za ilegalnu razmjenu fajlova otišao u istoriju. Ovo je treći veliki nestanak nekog torent sajta sa inteneta, nakon što su u prethodnih godinu dana ugašeni KickassTorrents i Torrentz.eu.

Zbog ilegalnog dijeljenja i povrede autorskih prava osnivači najvećeg torent sajta na svijetu The Pirate Bay-a osuđeni su 2012. godine na višemjesečne kazne zatvora. Nedavno su se pojavile informacije da bi ilegalnim korisnicima Kodi sadržaja, mogla zaprijetiti kazna i do čak 10 godina zatvora.

Prijavite se za m:tel newsletter. Prijavi se